Veelgestelde vragen

IJsclub Eindhoven is dé vereniging voor schaatsliefhebbers in de regio Eindhoven. Beginner, ervaren wedstrijdrijder, jong en oud, iedereen is welkom als lid bij IJCE! Bij IJCE kun je wedstrijdschaatsen of recreatief schaatsen. Je kunt deelnemen aan deskundig geleide trainingsgroepen waar je op je eigen niveau aan techniek en conditie werkt. En je kunt in plaats van (of naast) het aloude langebaanschaatsen ook shorttracken.

Natuurlijk kun je bij IJCE ook leren schaatsen. Hiervoor hebben we speciale schaatsinstructiegroepen. Je leert bij IJCE (beter) schaatsen op noren, of op shorttrackschaatsen! 

Iedereen die het voornemen heeft lid van IJCE te worden, kan eenmaal komen proefschaatsen of aan een schaatsles deelnemen. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je hier.

Leden worden volgens de KNSB regels naar leeftijdscategorieën ingedeeld. Dat zijn pupillen t/m 12 jaar. Junioren t/m 18 jaar, neo-senioren t/m 22 jaar, senioren t/m 74 jaar en veteranen. De categorie wordt bepaald op basis van de leeftijd op 1 juli voorafgaande aan de start van het winterseizoen.

Bij IJCE schaats je alleen met de leden van de ijsclub op de baan. Lekker gezellig met je IJCE-schaatsvrienden en –vriendinnen!

Als er natuurijs is gaan we natuurlijk toertochten rijden! Kijk maar eens hier voor een paar fraaie foto's van een toertocht in februari 2012.

Ja, bij IJCE kun je shorttracken. Dat kan in de winter, maar ook in de zomer, meestal ongeveer tot half juni, en in de nazomer, vanaf september. Houd hiervoor de nieuwsberichten en de shorttrackpagina op de website in de gaten. Omdat er veel minder leden shorttracken dan op de 400m baan schaatsen, is het aantal uren beperkt. Het hangt per jaar van het aantal inschrijvingen af hoeveel ijsuren er gehuurd kunnen worden, en in hoeveel niveaugroepen de shorttrackers kunnen worden ingedeeld. Maar de ervaring leert dat als je al een beetje kunt schaatsen, het meestal geen probleem is om ook tussen wat meer gevorderden mee te doen. De trainers beoordelen dat wel, veiligheid is ook bij shorttrack een belangrijk punt van aandacht.

Ja dat kan. Hiervoor heb je je KNSB nummer nodig die op je lidmaatschapskaart IJCE staat (email). Dan ga je naar de wesbite van de KNSB Zuid, kiest de wedstrijddatum en klikt op inschrijven. In een nieuwe venster opent de inschrijvingspagina. Vul je KNSB nummer in om door te gaan. Vul dan een geldig email adres in en kies de afstand(en) die je wil rijden. Klik op inschrijven en betaal de eventuele kosten van de wedstrijd. Je ontvangt een bevestigings email. Hierin staat ook hoe je je weer kunt uitschrijven als je toch niet komt. Download de Sportity app. Het wachtwoord voor Eindhoven is BAAN-EVN. Op de wedstrijddag ontvang je daarop het wedstrijdschema en de startlijst. Je moet 30 minuten voor de aanvang van de wedstrijd op de baan aanwezig zijn. Neem de juiste kleur wedstrijdbandjes mee (rood, wit, blauw, geel). Jouw kleur staat in het Engels naast je naam op de startlijst (Rd, Wh, Bl, Yl). Het zijn kwartetstarts: Rood (buitenbaan) tegen Wit (binnenbaan), meteen gevolgd door Blauw (buitenbaan) tegen Geel (binnenbaan). Er is altijd een IJCE trainer (rode jas) aanwezig voor deelnemende leden.

Ja, de baan is op de trainingsuren van IJCE alleen voor IJCE-leden met een geldige ledenpas geopend. Jeugdactiviteiten vinden vooral op zaterdagochtend plaats.

Het IJssportcentrum Eindhoven ligt aan de Antoon Coolenlaan (sportcomplex Genneper Parken) in Zuid-Eindhoven.

Voor meer informatie over IJCE kun je een email sturen naar secretaris@ijce.nl, naar ledenadministratie@ijce of naar penningmeester@ijce.nl.

De contributie wordt geïnd via een automatische incasso. De verenigingscontributie wordt in april afgeschreven en de extra contributie per activiteit (bijv. langebaanschaatsen, skeeleren, shorttrack) wordt bij het begin van de activiteit afgeschreven. Meer uitleg vind je op contributiepagina

 • Diplomaschaatsen voor een KNSB schaatsdiploma
 • Activiteiten op en naast het ijs
 • Bos- en skeeler/skate-trainingen in de zomer
 • Sinterklaasviering.
 • Oudjaar/Nieuwjaar gezellige ochtend
 • Zaterdag voor carnaval: carnaval op 30x60 trainingsbaan [verkleed!].
 • SPI skate challenge
 • Clubkampioenschappen
 • Ploegenachtervolging
 • Pupillentoernooi
 • Clubmarathon
 • Laatste zaterdag van het seizoen een gezellige afsluiting

Ook in het zomerseizoen kun je bij IJCE volop sporten. We trainen in de bossen van Waalre. Ook gaan we skeeleren en fietsen. Op deze wijze kun je optimaal voorbereid op het ijs staan, als de ijsbaan begin oktober weer open gaat. Deze training is onderdeel van het lidmaatschap en dus betaal je er niet extra voor!

Je kunt deelnemen aan loop/droogtrainingen, skeeleren en wielrennen/mountainbiken. Je kunt je zo optimaal voorbereiden op het nieuwe schaatsseizoen. Het klinkt misschien vreemd, maar schaatsen leer je pas echt op het droge. En het is nog gezellig ook.

Zie hiervoor het baanrooster.