Introductie

IJsclub Eindhoven (IJCE) is de vereniging voor schaatsliefhebbers in de regio Eindhoven. Beginner, ervaren wedstrijdrijder, jong en oud, iedereen is welkom bij IJCE! Bij IJCE kun je wedstrijdschaatsen of recreatief schaatsen. Je kunt deelnemen aan deskundig geleide trainingsgroepen waar je op je eigen niveau aan techniek en conditie werkt. Natuurlijk kun je bij IJCE ook leren schaatsen. Hiervoor hebben we speciale schaatsinstructiegroepen. En als er natuurijs is gaan we natuurlijk toertochten rijden.

De ijsbaan is op maandagavond, zaterdag- en zondagochtend tijdens de trainingsuren alleen geopend voor IJCE-leden. Jeugdactiviteiten vinden vooral op zaterdagochtend plaats.

Ook in het zomerseizoen kun je bij IJCE volop sporten. We trainen in de bossen van Waalre. Ook gaan we skeeleren en fietsen. Op deze wijze kun je optimaal voorbereid op het ijs staan, als de ijsbaan begin oktober weer open gaat.

Kennismaken?

Neem dan deel aan een gratis introductie/proefles:

Uitproberen

Algemene informatie

IJsclub Eindhoven schaatst op de kunstijsbanen van het IJssportcentrum Eindhoven aan de Antoon Coolenlaan (sportcomplex Genneper Parken). Alle trainingen vinden plaats onder begeleiding van deskundige en gediplomeerde trainers.

Jeugd

IJsclub Eindhoven verzorgt schaatslessen voor de jeugd. Jonge kinderen / jeugd wordt in deze groepen spelenderwijs schaatsen geleerd (op een overdekte 30x60 meter baan), meer gevorderde junioren krijgen les op noren op de 400 meter baan. Bij betrouwbaar natuurijs worden toertochten gereden.
Meer informatie...

Toerschaatsen

Dit gebeurt op de overdekte 400 meter kunstijsbaan en wel op maandagavond, zaterdagochtend en op zondagochtend. Ook bij het recreatieve schaatsen zijn er trainings- en instructiegroepen, maar zij zijn gericht op het verbeteren van de schaatstechniek en op duurtraining voor het rijden van toertochten.
Meer informatie...

Langebaan

Dit vindt plaats op de overdekte 400 meter kunstijsbaan. IJCE heeft hiervoor de baan gehuurd op maandagavond en op zaterdagochtend. De baan is dan gereserveerd voor trainingen van wedstrijdsporters, van pupillen tot senioren. Deze trainingen zijn gericht op het echte langebaan rijden.
Meer informatie...

Marathon

Binnen IJCE wordt er tijdens dezelfde uren als de langebaan ook getraind door de marathongroep. Deze rijders hebben zich toegelegd in het werk van de lange adem. Binnen het gewest Noord-Brabant, Limburg en Zeeland is er een grote regiocompetitie, en daarnaast wordt er op de baan in Eindhoven en ook op de overige banen in het gewest een baancompetitie verreden. Zo kun je wekelijks wel een marathon wedstrijd rijden. De jeugd wordt ook niet vergeten, iedere baan heeft zijn eigen jeugdcompetitie marathon, de toppers vertegenwoordigen het gewest op het NK.
Meer informatie...

Shorttrack

IJsclub Eindhoven verzorgt ook shorttrack-trainingen op de 30x60 meter baan. Wil je leren om korte en snelle bochten te rijden? Kom dan zeker eens kijken.
Meer informatie...