Inline-skaten en skeeleren

In de lente en zomer inline-skaten en skeeleren bij sportcomplex OpNoord op de 400 m wieler/skeelerbaan met uitstapjes naar het schoolplein in de buurt voor de beginners en de kleintjes. Er zijn specifieke trainingsgroepen voor de jonge jeugd, beginners en gevorderden. Kortom alle IJCE-leden zijn welkom en iedereen vindt een groep op zijn of haar niveau.

Skate/skeelertechniek komt dicht in de buurt van schaatstechniek: je ontwikkelt een betere houding, skate/skeelertraining zorgt voor sterke enkels, betere zijwaartse afzet, druk houden, goed overkomen en je verbetert je bochtentechniek zowel linksom als rechtsom. Voor het veilig rijden buiten de baan en het spel- en wedstrijd element komen de start- en remtechniek aan de orde, net als achteruit skeeleren en schans springen.

We trainen op zaterdagochtend in vier groepen op het eerste uur en een heel snelle groep op het tweede uur. De kleinsten worden getraind door Eveline, Marte, Norah, Esther, Maud en Carlijn. De snellere en iets oudere jeugd hebben Martijn, Jens en Daan als trainers. De beginnende volwassenen worden begeleid door Marijn. De gevorderde volwassenen krijgen training van Lesley. De hele snelle groep van het tweede uur draait onder leiding van Marijn. 

Kom daarom lekker skeeleren/inline-skaten dit zomerseizoen en bereid je zo tevens goed voor op het volgende schaatsseizoen!

Inschrijven inline-skaten

Proefles inline-skaten

 • Wanneer beginnen we?
  We beginnen omstreeks half april. Kijk in de agenda voor de precieze datum van de eerste training. Alle trainingen worden ook weergegeven op de kalender.
  Dit jaar (2024) starten we op zaterdag 4 mei.
 • Wat zijn de trainingstijden en locaties? 
  8:45-9:45: training voor de jonge jeugd – en beginners tot gevorderde senioren. Deze trainingen vinden plaats op de wieler-skeelerbaan van OpNoord. Soms wordt een (gedeelte van de) training ook uitgevoerd op het  schoolplein van het Stedelijk College. Graag 15 minuten voor aanvang (dus om 8:30) aanwezig zijn om je skates of skeelers en je beschermers (pols, elleboog en knieën) aan te doen. Het parkeerterrein en de baan van OpNoord gaan daarvoor om 8:30 uur open.

  10:00-11:00: training voor de snellere jeugd en senioren op de wieler-skeelerbaan van OpNoord. Tussen de beginners- en gevorderdentraining is er 15 minuten de gelegenheid om een warming-up te doen. Natuurlijk wel even opletten op de kleintjes en beginners van het eerste uur.

  Alle trainingen duren één uur. Daarna is er meestal gelegenheid om vrij van de baan gebruik te maken als er geen activiteiten zijn georganiseerd door OpNoord. In het Paviljoen bij de baan is er altijd gelegenheid voor een kop koffie, thee of fris.
 • Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen meedoen met skaten? 
  Kinderen die zelfstandig op de skates/skeelers kunnen staan en bewegen kunnen meedoen, ongeacht de leeftijd. Van de ouders van jonge kinderen wordt verwacht dat zij bij de training aanwezig blijven om te helpen de skeelers beter aan te doen, het toilet te bezoeken en dergelijke. Kinderen tot 10 jaar moeten op hun ouders/begeleiders kunnen rekenen tijdens de training. ' Afdroppen' en aan het einde van de training weer ophalen is niet toegestaan voor deze leeftijdsgroep.
 • Moet ik me van tevoren inschrijven? 
  Ja, dat kan via deze inschrijfpagina.
 • Wat kost het? 
  Zie de contributiepagina voor de tarieven voor jeugd, senioren en masters.
 • Alleen voor leden? Ja.  Zie voor lidmaatschap en kosten de contributiepagina.
 • Welke materialen/uitrusting moet ik hebben? 
  Om deel te nemen aan de trainingen heb je inline-skates of skeelers nodig en de nodige bescherming. Tijdens de training is het verplicht helm en beschermers (pols, elleboog en knieën ) te dragen. Voor mensen die voor een proefles komen heeft IJCE heeft enige inline-skates te leen in de meest voorkomende maten. Deze moet je vooraf aanvragen via inlineskaten@ijce.nl.
 • Waar kan ik skeelers/inline-skates en bescherming aanschaffen? 
  Bij o.a. Rono Sport in Eindhoven, Decatlon in Best, Intersport van den Biggelaar of De Wit in Schijndel.
 • Tot wanneer zijn de trainingen? 
  Tot medio september. In totaal zijn er circa 20 trainingen in het gehele seizoen. Tijdens de zomervakantie is er gedurende 4 weken (eind juli, begin augustus) geen training.
 • Mag ik een keer komen proberen? 
  Ja, je kunt een keer gratis meedoen. Daarvoor meld je je aan via het formulier aanvragen proefles. Na de proefles moet je beslissen of je definitief meedoet.
 • Hoe regel ik de betaling? 
  Je krijgt na inschrijving op de site een bevestiging van aanmelding en de melding dat de kosten van je bankrekening zullen worden afgeschreven. Niet-leden krijgen daarbij de vraag om de kosten voor de trainingen te betalen om daarmee hun inschrijving te bevestigen.
 • Wie kan me nog meer vertellen? 
  De trainers kunnen je meer vertellen; stuur hiervoor een email naar inlineskaten@ijce.nl.