Inline skaten en skeeleren

In de lente en zomer inline-skaten en skeeleren bij sportcomplex OpNoord op de 400 m wieler/skeelerbaan en op het schoolplein in de buurt voor de beginners en de kleintjes.

We trainen op zaterdagochtend onder leiding van onze trainers: Eveline van Oosterhout, Marte Willemsen en Marijn van Os. We zijn nog op zoek naar een aanvullende trainer. Lijkt je dat wat, meld je dan aan via inlineskaten@ijce.nl.

Skate/skeelertechniek komt dicht in de buurt van schaatstechniek: je ontwikkelt een betere houding, skate/skeelertraining zorgt voor sterke enkels, betere zijwaartse afzet, druk houden, goed overkomen en je verbetert je bochtentechniek zowel linksom als rechtsom, ook de start- en remtechniek komen aan de orde.

Er zijn specifieke trainingsgroepen voor de jonge jeugd, beginners en gevorderden. Kortom alle IJCE-leden zijn welkom en iedereen vind een groep op zijn of haar niveau !!

Kom daarom lekker skeeleren / inline skaten dit zomerseizoen en bereid je zo tevens goed voor op het volgende schaatsseizoen!

Inschrijven inline-skaten

Proefles inline-skaten

 • Wanneer beginnen we?
  We beginnen omstreeks half april. Kijk in de agenda voor de precieze datum.
 • Wat zijn de trainingstijden en locaties?
  8.30-9:30: training voor de jonge jeugd – en beginners senioren. Deze trainingen vinden plaats op het schoolplein van het Stedelijk College (vanaf de Oude Bossche Baan rijdt je naar OpNoord, bij het grote parkeerterrein naar links gaan tot aan het hek van het Stedelijk college, daar svp. auto parkeren). Op het schoolplein staan betonnen banken waar de inline skates / skeelers aangedaan kunnen worden. Er wordt een 30x60 mtr. Baan uitgezet tbv. de trainingen. Graag. 15 minuten voor aanvang (dus om 8.15) aanwezig zijn om je skates of skeelers en je beschermers (pols, elleboog en knieën) aan te doen. 

  9.30-10.30: training voor de gevorderden jeugd en senioren op de wieler-skeelerbaan van OpNoord. Het parkeerterrein en de baan van OpNoord gaan daarvoor om 9.00 uur open. Je hebt dan 30 minuten de gelegenheid om een warming up te doen en je inline skates / skeelers en beschermers (pols, elleboog en knieën) aan te doen. 

  Alle trainingen duren één uur. Daarna is er meestal gelegenheid om vrij van de baan gebruik te maken als er geen activiteiten zijn georganiseerd door OpNoord. In het Paviljoen bij de baan is er altijd gelegenheid voor een kop koffie, thee of fris.
 • Moet je je van tevoren inschrijven?
  Ja, dat kan via deze inschrijfpagina.
 • Wat kost het?
  Zie de contributiepagina voor de tarieven voor jeugd, senioren, en veteranen.
 • Alleen voor leden?
  Nee. Ook niet-leden kunnen deelnemen maar betalen een hoger bedrag voor het gehele seizoen. Zie ook hiervoor de contributiepagina.
 • Moet ik zelf skeelers hebben?
  Ja, maar voor proeflessen heeft IJCE heeft enige inline skates te leen in de meest voorkomende maten. Deze moet je vooraf aanvragen via inlineskaten@ijce.nl.
 • Waar kun je skeelers / Inline skates aanschaffen?
  Bij o.a. Rono sport in Eindhoven, Decatlon in Best, of de Wit in Schijndel.
 • Tot wanneer zijn de trainingen?
  Tot half september, het gehele seizoen telt ongeveer 20 weken. Tijdens de zomervakantie is er gedurende 4 weken (eind juli, begin augustus) geen training.
 • Mag ik een keer komen proberen?
  Ja, je kunt een keer gratis meedoen. Daarvoor meld je je aan via dit formulier. Na de proefles moet je beslissen of je definitief meedoet.
 • Hoe regel ik de betaling?
  Je krijgt na inschrijving op de site een bevestiging van aanmelding en de melding dat de kosten van je bankrekening zullen worden afgeschreven. Niet-leden krijgen daarbij de vraag om de kosten voor de trainingen te betalen om daarmee hun inschrijving te bevestigen. Tijdens de training is het verplicht helm en beschermers (pols, elleboog en knieën ) te dragen.
 • Wie kan me nog meer vertellen?
  De trainers Eveline van Oosterhout, Marte Willemsen en Marijn van Os, stuur hiervoor een email naar inlineskaten@ijce.nl.