Marathon

Marathon: trainen, trainen en trainen

Duurtraining, veel rondjes rijden, voor sommige leden van onze club is dat de favoriete bezigheid. De marathongroep traint op maandagavond het eerste uur, donderdagavond het gewestelijke uur en op zaterdagochtend. Deze rijders rijden elke training vanaf de start van het seizoen iets meer rondjes ‘op tempo’ te beginnen bij 10 per interval aan de start van het seizoen. Het tempo  verschilt een beetje binnen de groep. Er zijn er die rondjes van 40 seconden rijden, 10 achtereen, en er zijn er die rondjes `32 rijden. Trainen bij de marathon groep gaat om het vergroten van uithoudingsvermogen. Je kunt komen trainen als je 16 jaar of ouder bent. Je bent van harte welkom de training te proberen. Op de baan kun je Ad Swinkels, Mathieu Rovers of Wil van der Hamsvoort aanspreken; je herkent ze aan hun blauwe pak en zwart gele helm met hun voornaam erop.

Jeugdcompetitie

Er zijn geen speciale training voor jeugdrijders; maar wel leuke wedstrijden. Er zijn elk seizoen 3 jeugdmarathons op de vroege avond in het weekend. Je rijdt dan afhankelijk van je leeftijd 6-12 rondjes en je probeert als eerste te finishen natuurlijk. De beste jeugd marathonrijders vertegenwoordigen onze club op het Nederlands Kampioenschap marathon.

Meer informatie over marathonwedstrijden, regels en kledingeisen vind je op de website van de KNSB en op de site van het Gewest Zuid.

Kledingregels marathonwedstrijden

Baan- en Regiomarathon competities Zuid

De marathoncompetitie van het Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland, is in 2018 definitief samengegaan met de baancompetities van Breda, Eindhoven en Tilburg in de Regiocompetitie Zuid.

De deelname aan de Regiocompetitie Zuid staat open voor alle (niet-landelijke) rijders met een geldig wedstrijdabonnement en een KNSB licentie (vergeet niet marathon aan te vinken). Rijders van buiten het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland zijn welkom in de wedstrijden van de Regiocompetitie Zuid maar kunnen niet meestrijden in de competitie zelf. Uitzondering hierop zijn rijders uit België, die traditiegetrouw in de zuidelijke competitie meestrijden.

Meer informatie en de meest recente marathon kalenders zijn te vinden op: de marathon pagina van het KNSB gewest Zuid.