Shorttrack

Hieronder staat alle informatie over de shorttracktrainingen, mochten er toch nog vragen zijn, mail dan naar shorttrack@ijce.nl.

Benodigdheden

Om fijn mee te kunnen doen met de shorttracktrainingen is er een aantal zaken waar je aan moet denken. Om lekker te kunnen trainen dien je sport of schaatskleding te dragen met lange mouwen en lange pijpen. Dus geen blote enkels, korte broeken of T-shirts. Wij vinden het belangrijk dat er veilig getraind kan worden. Daarom is een aantal beschermende materialen verplicht en een aantal is zeer sterk aanbevolen. Iedereen dient een helm te dragen, een snijvaste nekbeschermer en (snijvaste) handschoenen. Geadviseerd wordt om snijvaste onderkleding, kniebeschermers en scheenbeschermers te dragen. Op deze pagina vind je alle veiligheidsregels voor shorttrack.

Dan het belangrijkste, de shorttrackschaatsen: bij IJCE zijn er shorttrackschaatsen te huur. Eigen shorttrackschaatsen zitten natuurlijk veel lekkerder en kun je aanpassen aan je voet. In dit bestand staat alle informatie over het huren van shorttrackschaatsen, maar ook de adressen waar je goed geholpen wordt bij het passen van nieuwe schaatsen. Om fijn te kunnen trainen is het belangrijk dat de schaatsen goed passen, maar ook dat ze gerond en geslepen zijn. Bij de huurschaatsen wordt dit tweemaal per jaar gedaan. Zorg ervoor dat eigen schaatsen ook regelmatig gecontroleerd en geslepen worden.

Trainingstijden

Er wordt op de vrijdagavond getraind waarbij de rijders op leeftijd en niveau in groepen verdeeld worden over het eerste en tweede uur. Van de rijders van het eerste uur wordt verwacht dat zij minimaal een half uur voor aanvang van de training aanwezig zijn om de kussens op het ijs te plaatsen. Van de rijders van het tweede uur wordt verwacht dat zij na afloop van de training de kussens weer opruimen. Wil je weten hoe de kussens geplaatst moeten worden, kijk dan hier.

PeriodeTrainingstijden
Zomershorttrack 2024 (lente en herfst)
Hal en/of trainingsbaan
Vrijdagavond
18.30 - 19.25 en 19.35 - 20.45 uur
Wintershorttrack 2024-2025
Trainingsbaan
Vrijdagavond
19.30 - 21.30 uur

 

Inschrijven

Iedereen kan zich inschrijven voor zomer of wintershorttrack.

Shorttracken in de zomer is ongekend populair. We hebben slechts plek voor 50 personen, dus het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor zomershorttrack. In oktober starten we met wintershorttrack, daar kun je je nog wel voor inschrijven.


Inschrijven shorttracken

Kosten

Voor een overzicht van de kosten raadpleeg de contributiepagina.