Introductieles

Bij IJCE kan jong en oud deelnemen aan het shorttrack en/of het langebaanschaatsen: twee verschillende disciplines van schaatssport die elkaar goed aanvullen. 

Er zijn shorttrack-trainingsgroepen voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Shorttracktrainingen volgen kan zodra je een redelijke basis schaatsvaardigheid hebt. Het langebaanschaatsen is schaatsen op noren op de 400m baan, de jeugd leert het eerst 
op de  kleinebaan en stroomt dan (bij voldoende snelheid en techniek) door naar de 400 m baan. Voor de volwassenen hebben we trainingsgroepen voor beginners tot en met de zeer ervaren schaatser die de techniek wil optimalieren. 

Shorttracktrainingen zijn er het jaar rond, het langebaanseizoen loopt van half oktober tot half maart. Zie voor actuele data onze website.
De zomertrainingen zoals skeeleren, fietsen, mountainbiken en bostraining lopen van half april tot half oktober. Een jaar rond sporten dus. 

Wil je een keer proberen of het shorttrack of het langebaanschaatsen iets voor jou is, meld je dan aan voor een proefles. 

introductieles aanvragen

Shorttrack

De proeflessen voor de jeugd (6 t/m 16 jaar) zijn op vrijdagavond het 1e uur. De proeflessen voor senioren (17+) zijn op vrijdagavond het 2e uur.

Kleine baan (schaatsen op noren op de 30x60 m baan)

Proeflessen voor de jeugd (6-12 jaar) zijn altijd op zaterdagochtend van 8.15-9.15 uur. Voor de beginnende t/m de zeer ervaren schaatser, hebben wij op dat uur lesgroepen op het ijs. Vóór aanvang van de proefles bekijken wij in welke groep je het beste past, zodat je een fijne tijd bij IJCE zult hebben. 

Langebaan (schaatsen op noren op de 400m baan)

De proeflessen voor jeugd die al goed kan schaatsen en de techniek wil verbeteren (6 t/m 18 jaar) zijn op zaterdagochtend om 08.15-9.15 uur of maandagavond 18.30-19.45 uur. De proeflessen voor senioren (ouder dan 18 jaar) zijn op maandagavond 20.00-21.15 uur of  zondagochtend 7.30-8.45 uur.

Nadat jij je hebt aangemeld, ontvang je spoedig een uitnodiging voor een proefles met nadere informatie. 
 

Wij wensen je alvast veel schaatsplezier toe!