Nieuws

Als je de verslagen op deze site bijhoudt dan weet je al dat de wedstrijdrijders van IJCE het goed doen in Nederland. Zo goed zelfs dat we een mooie plek hebben weten te bemachtigen op de officieuze ranglijst van de NK Clubs. Dat betekent dat we kans maken op deelname aan het NK Clubs!

Ons traditionele clubkampioenschap langebaan, dat is een spannende activiteit. Dat geldt zeker voor de rijders, waarvoor het clubkampioenschap soms de enige langebaanwedstrijd van het jaar is, of überhaupt de eerste wedstrijd in hun leven. Maar het is ook spannend voor al onze vrijwilligers die zich inspannen om er een succes van te maken: de wedstrijdcommissie, de jury, tijdwaarnemer, speaker, trainers en coaches. 

De indeling van de beide Skate Challenge SPI ritten die maandag 11 februari verreden worden staan op de website. Kijk hiervoor op de pagina SPI Indeling

Telkenjare kijkt Thijs weer reikhalzend uit naar het winterhalfjaar. Iedere keer komt weer de grote vraag bovendrijven die iedere schaatser bezighoudt. ‘Gaat het dit jaar gebeuren?’
Waar is de tijd dat de IJsclub nog een echt rayonhoofd had (Cor Beckers) voor het Ouw Meer in Son. Enkele dagen later gevolgd door het vrijgeven van de Karpendonkse plas. Als de vorst aanbleef kwam het Eindhovens Kanaal spoedig gevolgd door de IJzeren Man in Vught in beeld. Mocht het dan nog vriezen dan werd er afgereisd naar de Molentocht in de Alblasserwaard of de polder in Noorden. En als er dan nog vroor werd er heel voorzichtig naar het hoge Noorden gekeken. DE VRAAG die dan velen bezighield was: ‘Zijn de rayonhoofden al bijeen geweest?’

Op zondag 27 januari werd het gewestelijk kampioenschap 1500m verreden in Tilburg. Het weer buiten was niet al te best, maar dat deerde niet op de deze mooie overdekte baan. Vanuit IJCE was er een mooie delegatie aanwezig van zowel jeugd als seniorenleden. 

Deze goed bezette wedstrijd leverde een aantal spannende duels op en het goede ijs zorgde voor mooie prestaties: een aantal PR's en beste seizoenstijden. Bij het verdelen van de prijzen was IJCE goed vertegenwoordigd. 

Op zondagochtend 27 januari hebben 4 leden van Team Shorttrack IJCE meegedaan aan de BENELUXCUP in Tilburg. Er werd aangemoedigd, lol gemaakt en natuurlijk geshorttrackt!

Perfecte omstandigheden

“Ik zie alleen maar mannen met nummers!” roept een van ons maandagmorgen bij het betreden van het parc fermé op de Weissensee. Er zijn deze ochtend kennelijk veel marathonrijders aan het trainen voor de Aart Koopmans Memorial en de andere wedstrijden later in de week. Maar wij laten ons niet intimideren en rijden nummerloos een paar trainingsrondjes van 4,3 kilometer. Niet teveel want je moet je kruit niet verschieten. Het rondje van morgen, als we de echte tocht gaan rijden, wordt langer: 12,5 kilometer.

Het bestuur heeft een gedeeltelijke oplossing voor de vacature “toegangscontrole”. Daardoor zal er vanaf maandag 28 januari 2019 weer toegangscontrole plaatsvinden op de maandagavonden.

Voor de andere dagen wordt nog naar een oplossing gezocht.

Dat lijkt ook nodig want het bestuur ontvangt signalen dat er misbruik wordt gemaakt van het ontbreken van toegangscontrole in de afgelopen weken.

Zorg dus dat je bij een bezoek aan het IJssportcentrum tijdens de IJCE-uren je ledenpasje kunt laten zien aan de toegangscontroleur.

Tot 1 januari 2019 konden alle vrijwilligers, ook van sportverenigingen zoals IJCE, jaarlijks een gratis passe-partout aanvragen bij de gemeente Eindhoven waarmee je op publieksuren tegen gereduceerd tarief (2 euro per keer) kon gaan schaatsen in het IJssportcentrum of zwemmen in de Eindhovense zwembaden.