Nieuws

Ben je een organisatietalent die houdt van wedstrijden? Zit je vol met ideeën over hoe de wedstrijden beter georganiseerd kunnen worden? Of ben je een recreant die graag wat terug doet voor de vereniging? De wedstrijdcommissie bestaat na het vertrek van Irma (met veel dank voor al het werk, petje af!) nog maar uit één persoon. Daar zouden we graag nog 1 of 2 mensen bij zien. Het werk bestaat uit taken die vooraf vanuit huis gedaan kunnen worden en/of taken bij de wedstrijden zelf. Via deze link vind je de taken van de commissie.

De schaatsnacht wordt georganiseerd door een enthousiaste commissie van maar 8 personen. Versterking van de commissie is gewenst. Vind je de schaatsnacht een te gek evenement en wil je graag je steentje bijdragen aan de toekomstige edities (bv op PR gebied, Facebook, financieel, software of organisatorisch), mail ons en meld je aan via mail@schaatsnachtvaneindhoven.nl

Het aantal mogelijkheden voor (digitale) communicatie  neemt de laatste jaren sterk toe. Ook IJCE gebruikt verschillende kanalen. Vroeger was er alleen een clubblad, e-mail en een website, maar inmiddels zijn daar onze digitale nieuwsbrief "Baankrabbels", WhatsApp, Facebook, Twitter, Instragram, Strava enzovoort bijgekomen.

De technologische ontwikkelingen in de topsport gaan snel en vinden steeds vaker hun weg naar de recreatieve gebruiker. Is dat een positieve ontwikkeling of moeten we hierop extra alert zijn? Tijdens een openbaar college gaan Fontyslectoren Steven Vos (lector Move to Be) en Colette Cuijpers (lector Recht en Digitale Technologie) in op dit onderwerp. Het college is gratis en vindt plaats op donderdag 10 oktober in Fontysgebouw TQ op STRIJP-T in Eindhoven. Inloop vanaf 19.00 uur. 

Luuk Baten, een student van Fontys Hogescholen heeft gevraagd of de leden van onze schaatsvereniging een vragenlijst kunnen invullen over het schaatsmerk Viking. De vragenlijst is volledig anoniem en zal slechts twee minuten in beslag nemen. Namens Luuk alvast heel erg bedankt voor je tijd. 

Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

 

Een bericht vanuit de Technische Commissie: Mede namens het bestuur roepen we ouders van wedstrijdrijdende kinderen of wedstrijdrijders zelf op om een jurycursus te volgen, zodat we tijdens wedstrijden juryleden kunnen inzetten die de juiste kennis en vaardigheden hebben. (Ouders van) wedstrijdrijders zijn verplicht om af en toe een jurytaak op te nemen tijdens een langebaanwedstrijd. Zonder juryleden kunnen er geen wedstrijden worden georganiseerd! En het is belangrijk dat die taken goed worden uitgevoerd.

Aan het einde van het schaatsseizoen is iedereen weer bezig met de vraag “Hoe kom ik de zomer door?”. Herman van Rijn en Herman Janssen wilden weleens de Vierdaagse lopen en meldden zich aan bij Via Vierdaagse. Chris Venner had zich voor de vierde keer aangemeld en wilde middels de jaarlijkse loting een startbewijs bemachtigen, wat lukte. Jolanda Wiepking, al jaren een fanatiek Vierdaagseloopster, was vooraf van een startplaats verzekerd.
Vanaf dit seizoen zijn er zes pakketten om clubkleding te huren. Het huren van clubkleding is mogelijk voor alle jeugdleden van IJCE. Op 14 september wordt de 'oude' clubkleding ingenomen en kun je de 'nieuwe' passen.

Wil je nog meedoen met shorttrack? Meld je dan snel aan voor het jeugd/beginners-uur op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. Het gevorderden uur zit al vol en we hebben nog slechts 6 plekken over bij het jeugd/beginnersuur.

Meer informatie en aanmelden via deze pagina.

Geen enkele vereniging kan zonder vrijwilligers, ook IJCE niet. Denk aan de vele trainers, coaches, wedstrijdbegeleiders, redactieleden, bestuursleden, materiaalverzorgers, de technische commissie, vele andere commissies, etc. Op enkele plaatsen is dringend versterking nodig. Bekijk het vacature-overzicht om te zien of er een passende taak voor jou bij zit, en hoeveel tijd dat ongeveer kost.