Toertocht Flevonice 4 januari 2020

Helaas moest IJCE onze vorige schaatstoertocht in Biddinghuizen afgelasten vanwege het slechte weer en de veiligheid van de deelnemers. Een groep fanatiekelingen zijn toch gegaan en hebben op eigen gelegenheid een mooie tocht geschaatst.

Maar op het einde van de Kerstvakantie is er een nieuwe kans op een unieke schaatstocht in de vrije natuur op een 2,5 km lange ijsbaan dwars door de Flevopolder. 

Ga het gevecht met de natuur aan en laat je inspireren door het prachtige landschap met riet en vijverpartijen. Bij voldoende deelname kan er zelfs een snelle en langzame groep gevormd worden, maar je kunt natuurlijk ook individueel je rondjes rijden. Het gaat erom dat iedereen plezier heeft en met een voldaan gevoel naar huis gaat. 

Met de Schaatsnacht in de benen en de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee twee weken later, is deze schaatstoertocht een uitstekende voorbereiding. En wie niet naar de Weissensee afreist, is klaar voor het komende natuurijs in eigen land.

Sluit je Kerstvakantie af met een unieke schaatstocht! Kinderen tot 15 jaar zijn onder begeleiding ook van harte welkom. Ook niet-leden zijn welkom. Geef je uiterlijk 31 december 2019 op via toertocht@ijce.nl  
Meer info vind je hier en op www.flevonice.nl.

De IJCE Natuurijscommissie