Schaatstoertocht Flevonice

Datum

Op zaterdag 4 januari 2020 gaat IJCE naar de ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen om daar een toertocht op kunstijs te schaatsen in de open lucht. Op deze locatie ligt een ijsbaan van 2,5 kilometer lang die, naar eigen kunnen, meerdere keren kan worden voltooid. Meestal kun je aansluiten bij een groep die een bepaalde afstand op die dag wil afleggen. 

Deze toertocht is een uitstekende voorbereiding voor de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee of voor mogelijk natuurijs in Nederland.. 

Praktische informatie

We vertrekken om 7.30 uur en verwachten om 18.00 uur terug te zijn. We vertrekken vanaf  de parkeerplaats van het IJssportcentrum in Eindhoven. Onderweg kun je opstappen op verschillende plekken langs de A2: bij het tankstation Texaco in Liempde, bij de carpoolplaats Haldersebaan in Vught en bij tankstation Shell "De Lucht" in Zaltbommel. 

Bus kosten: IJCE leden € 15,-- p.p, en niet-leden € 20,-- p.p.
Zelf aan te schaffen: Early Bird entree ticket € 11,50

Meer info op FlevOnice.nl en in deze flyer:

Opgeven

Opgeven voor 31 december 2019. Aanmelden kan uitsluitend per e-mail naar toertocht@ijce.nl onder vermelding van je naam en als je lid bent van IJCE, je lidnummer.

Reglement schaatstoertochten Flevonice

  1. Bij afzeggingen na 21.00 uur op de dag na de uiterste inschrijvingsdatum, is men verplicht de bus en eventuele entreekosten te betalen.
  2. Bij het opgeven voor het gezamenlijk busvervoer hebben IJCE-leden voorrang en kunnen niet-IJCE-leden mee op volgorde van inschrijven.
  3. Kinderen jonger dan 15 jaar kunnen alleen mee onder begeleiding van een volwassene.
  4. Bij minder dan 30 inschrijvingen gaan we carpoolen.
  5. Zorg dat je mobiele 06 nr. bij de organisatie bekend is.
  6. Men is verplicht op de afgesproken vertrektijd bij de bus op de parkeerplaats van het IJssportcentrum Eindhoven en van Flevonice te zijn, anders heeft de bus het recht om te vertrekken.
  7. Aan IJCE-leden die met eigen auto komen wordt gevraagd en in onderling overleg, hulp te verlenen bij calamiteiten.
  8. Men is verplicht beschermende kleding zoals muts/helm en handschoenen te dragen.
  9. De organisatie of IJCE kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor ongevallen, zoekgeraakte spullen e.d.
  10. Bij natuurijs kan de schaatstoertocht op Flevonice afgelast worden.

Tip: Laat geen waardevolle spullen achter langs de ijsbaan. Laat ze thuis of neem ze mee tijdens het schaatsen. Bij Flevonice zijn kluisjes aanwezig.

 

Locatie
Strandgaperweg 20, 8256 PZ, Biddinghuizen (Dronten)