Skate Challenge SPI goes digital

Dit jaar gaan we bij de Skate Challenge SPI ritten voor de senioren voor het eerst met transponders rijden en hebben we dus geen tellers meer nodig. Omdat het een proef betreft laten we bij de junioren alles nog even bij het oude.

Belangrijk om te weten

  • Alleen de senioren gaan dit jaar met  transponders rijden
  • Beide seniorenritten worden op één avond gereden (11 februari)
  • Op de seniorenavond vervallen alle trainingen.
  • Senioren kunnen met eigen of een gehuurde transponder rijden
  • Geen massastart bij de senioren maar we starten in groepen 
  • Deelnemers rijden in principe individueel. In groepen met gekleurde hesjes rijden is nog wel mogelijk
  • Omdat de junioren nog niet met transponders zullen rijden zijn er nog steeds tellers nodig voor zaterdag 16 februari

Wat verandert er bij het rijden met transponders

Het rijden met transponders in plaats van tellers zorgt voor een aantal veranderingen. Hieronder een overzicht. Zie voor algemene informatie over de Skate Challenge de Skate Challenge pagina's op de website.

Inschrijven

Heb je zelf een transponder van My Laps dan kun je het id ervan op het inschrijformulier opgeven. Heb je zelf geen transponder dan kun je er voor € 2 een huren via een via de Skate Challenge commissie. Ook dit kun je op het inschrijfformulier aangeven.

Uitgifte en inname huurtransponders

De transponder krijg je voor de rit uitgereikt en lever je na de rit weer in. Je krijgt dan een bewijs dat je de transponder ingeleverd hebt. Zorg dat je de transponder niet kwijt raakt anders moeten we je € 70 in rekening brengen. Voor degenen die geen ervaring met transponders hebben: die bevestig je met een klittenband sluiting om je enkel.

Startgroepen

Je wordt ingedeeld in een startgroepen (A, B, C, en.) met een variërend aantal personen. Het aantal ronden dat je hebt opgegeven bepaalt in welke groep je start. Heb je daarnaast opgegeven dat je in een groepje van vier of vijf personen wilt rijden (optioneel), dan start je met dit groepje binnen dezelfde startgroep. De startgroepen stellen zich op de aangegeven positie langs rechte eind en bocht vóór de startlijn van de 500m (tegenover Rono) op. Dus geen massastart. Waar jouw groep moet staan geven we aan op de baanindeling die je kunt vinden op de pagina Skate Challenge indeling publiceren. De letters van de startgroepen (A, B, C, enz.) zijn op de palen aan de binnenzijde van de baan bevestigd.

Start en einde rit

Iedereen rijdt individueel een uur. Dit uur gaat in op het moment dat je de detectielus bij de finishlijn bij de jurytoren voor de eerste keer na de start passeert. Precies een uur later wordt het aantal gereden ronden sinds start bepaald. De Skate Challenge rit stopt als de laatste gestarte rijder precies een uur gereden heeft.

In groepen met hesjes rijden optioneel

Er wordt standaard niet meer in groepen met hesjes gereden, dit is optioneel. Je kunt dit op het inschrijfformulier aangeven. Dan krijg je voor de rit de hesjes uitgereikt en mag je een coach aanwijzen de aan de binnenkant van de baan mag staan om aanwijzingen te geven

Uitreiking getuigschriften

Na afloop van de rit wordt door de Skate Challenge SPI commissie de transponder data van Mylaps gedownload en de uitslag bepaald. Aansluitend reiken we de getuigschriften met eventuele versierselen op de vertrouwde wijze uit.

Senioren ritten op dezelfde avond

Op maandagavond 11 februari worden beide Skate Challenge SPI ritten voor de senioren gereden: de eerste rit start om 19:30 en de tweede rit om 21:00 uur. Met twee ritten op één avond zorgen we er voor dat er één trainingsavond minder uitvalt door de Skate Challenge SPI ritten. De getuigschriften voor de eerste groep worden uitgereikt direct nadat de tweede groep gestart is. Zie voor de details de pagina data en tijden.

Meer informatie op de website

Alle informatie over de Skate Challenge vind je op de website bij Activiteiten > SPI skate challenge. Ook zullen we in de komende nieuwsbrieven regelmatig aandacht besteden aan de nieuwe opzet van de Skate Challenge.

Opmerkingen en suggesties welkom

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het de  Skate Challenge commissie weten, bij voorkeur via e-mail. Kijk hier voor de contactgegeven