SPI Skate Challenge

Skate Challenge SPI, durf jij de uitdaging aan?

Op deze pagina vind je uitleg wat de Skate Challenge SPI is en hoe het werkt. Voor meer informatie kies je een van de onderwerpen het menu 

  • Nieuws - De laatste wijzigingen vind je hier
  • Data en tijden - Kijk hier om te zien op welke dag en tijd jouw rit verreden wordt
  • Inschrijven - Hier kun je inschrijven en het inschrijfgeld betalen
  • Indeling - Hier vind je per rit een deelnemerslijst en de groepsindeling
  • Resultaten - De uitslagen wordt hier gepubliceerd
  • Foto's en films - Vaak wordt er gefilmd en zijn er fotografen aanwezig 
  • Normtabel - Hier kun je zien hoeveel rondjes je moet rijden voor brons, zilver goud of titanium
  • Reglement - Natuurlijk hebben we ook een aantal spelregels
  • Contact - Hier vind je de contactgegevens van de leden van de Skate Challenge SPI commissie

** NIEUW ** Senioren gaan met transponders rijden ** NIEUW **

Na lang wikken wegen heeft de Skate Challenge commissie besloten om als proef bij de senioren met transponders te gaan werken waardoor we geen tellers meer nodig hebben. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat en wat er verandert.

Wat is de Skate Challenge SPI en hoe werkt het?

De oude naam van de Skate Challenge is SPI en staat voor Schaats Prestatie Insigne en is een jaarlijks evenement in februari of maart waarbij het erom gaat in een uur tijd (junioren een half uur) zoveel mogelijke rondjes op de 400 meter baan te schaatsen. De Skate Challenge SPI is een mooie gelegenheid om te kijken hoe je schaatsconditie er voor staat. Er worden Skate Challenge ritten gereden voor senioren en junioren. De junioren rijden een half uur in plaats van een uur. Dit seizoen organiseert IJCE de Skate Challenge voor de 49e maal.

Deelname eisen

Iedereen die lid of lid geweest is van IJCE kan deelnemen. Deelnemers jonger dan 9 jaar mogen inschrijven als zij schaatsen bij de Walrussen, Zeehonden, Poolvossen of IJsberen.

Hoe gaat de Skate Challenge SPI in zijn werk?

Alle deelnemers krijgen een gekleurd hesje met daarop een nummer zodat zij goed herkenbaar zijn voor de tellers. Verdeeld over de binnenkant van de 400m baan staan de tellers opgesteld. Twee tellers per groep van vijf rijders turven op een lijst voor iedere schaatser het gereden aantal ronden. Na afloop van de Skate Challenge-rit verwerkt de Skate Challenge commissie de lijsten en wordt de uitslag bekend gemaakt in restaurant " 't Schaetshuys" en ontvang je een getuigschrift en indien opgegeven een aandenken.

Brons, Zilver, Goud of Titanium

Er zijn 4 categorieën: Brons, Zilver, Goud en Titanium. Voor iedere categorie geldt een minimaal te rijden aantal ronden om het insigne te behalen. Van Brons naar titanium komt de lat steeds een stukje hoger te liggen. Het is een individuele norm dat wil zeggen dat het minimum aantal ronden afhangt van leeftijd en geslacht. Hiervoor is een Skate Challenge SPI Normtabel opgesteld.

Groepen

Er wordt in groepen van maximaal vijf deelnemers gereden. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer ongeveer evenveel ronden op kop rijdt. Je kunt je individueel opgeven of als groep. Als je je individueel hebt opgegeven, wordt je door de Skate Challenge commissie ingedeeld in een passende groep. Hoe beter je dus inschat hoeveel ronden je werkelijk gaat rijden, hoe groter de kans is dat je in een goed passende groep terecht komt.

Skate Challenge ritten

De Skate Challenge vindt plaats in februari-maart. Er worden drie sessies gehouden: een voor de junioren op zaterdagochtend en twee voor de senioren, ieder op een maandagavond. De eerste maandagavond rijden de senioren die minder dan circa 80 ronden gaan rijden en de tweede maandagavond de senioren die meer ronden gaan rijden. In welke sessie je ingedeeld wordt  is afhankelijk van de categorie en het aantal ronden dat je hebt opgegeven. Kijk voor een overzicht van de data en tijden op de pagina Skate Challenge Data en Tijden. Onderaan de pagina Skate Challenge Normtabel vind je een schema met rondetijden dat behulpzaam kan zijn tijdens de Skate Challenge rit.

Tellen

Aan iedere groep worden 2 tellers toegewezen. Zij turven voor iedere deelnemer van de groep de gereden ronden en leveren de lijst aan het eind van de rit in bij Skate Challenge commissie. Voor iedere Skate Challenge deelnemer geldt: "Wie rijdt die telt!". Dus iedere deelnemer (boven de 16) moet ook beschikbaar zijn om te tellen. Of je daadwerkelijk moet tellen hangt af van het benodigde aantal tellers voor die avond. 

Getuigschrift

Iedere deelnemer ontvangt een getuigschrift met daarop aangegeven het aantal gereden ronden. Direct na de Skate Challenge als de tellijsten verwerkt zijn worden de getuigschriften in restaurant "'t Schaetshuys" uitgereikt. Niet afgehaalde getuigschriften kunnen op IJCE-uren bij de ingangscontrole opgehaald worden.

Aandenken

Als je de Skate Challenge norm van de gekozen categorie brons t/m goud gehaald hebt ontvang je, indien bij inschrijving aangegeven en betaald, een Skate Challenge speldje of hangertje: zie de foto’s op Skate Challenge Inschrijven met alsvoorbeeld de schaatsjes in het zilver.Voor de categorie titanium, die later is toegevoegd, hebben we geen specifiek aandenken, als je wilt kun je hiervoor een gouden schaatsje krijgen. Kijk voor de prijzen op de pagina Skate Challenge Inschrijven.

Adelaarslijst

De Adelaarslijst is een overzicht van de Skate Challenge deelnemers uit voorgaande jaren die vier of meer keren Goud hebben gehaald. De Adelaarslijst is te vinden onderaan de pagina Skate Challenge Resultaten.