Onze clubmarathon

“Het was weer leuk en spannend” staat getweet op onze website. Dat was het zeker! Leuk is dat alle leeftijdsgroepen en alle vaardigheidsnivo’s aan de start verschijnen: van pupillen tot 12 jaar tot veteranen van tegen de 70 jaar en van rondjes tegen de 30 seconden tot rond de minuut. Daarmee is het een échte clubactiviteit.

Bij dit evenement zien we ook eens clubgenoten aan het werk die we niet zo vaak bezig zien. We trainen immers niet allemaal op dezelfde uren. Alles bij elkaar hebben zo’n 100 leden deelgenomen. Hier en daar zien we opvallend snelle schaatsers, zowel bij de mannen als bij de vrouwen (nee, namen noem ik hier niet). Sommigen hebben aan één marathon niet genoeg en staan weer uitgerust aan de start bij de volgende.

Onze ervaren speaker heeft z’n uiterste best gedaan om rijders en publiek op de hoogte te houden, maar helaas werkte de techniek niet mee. Dat is ook het enige waar Thijs van het natuurijs ontevreden over mag zijn. De nieuwe gezichten die de organisatie hebben overgenomen van Thijs en zijn assistenten zijn goede opvolgers gebleken, bravo.

Oh ja, volgend jaar allemaal mét helm dus!

En vergeet vooral niet de prachtige foto's te bekijken op de website!