Meer deelnemers jeugd aan Skate Challenge SPI

Op zaterdag 15 en maandag 17 januari is de Skate Challenge SPI voor de 48e keer gereden. Voor de eerste keer volledig met transponders. Het ijs was door de relatief hoge temperaturen op beide dagen verre van optimaal en er zijn dan ook geen records gebroken maar er zijn wel hele mooi prestaties neergezet.

In totaal hebben 172 IJCE’ers gereden en daarvan hebben 128 aan de voor hen geldende norm voldaan. Het aantal inschrijvingen lag dit jaar ruim 10% boven dat van vorig jaar en deze stijging kwam geheel voor rekening van de jeugd, een mooie ontwikkeling waar we erg blij mee zijn!  Kijken we naar de verdeling van deelnemers over de leeftijdscategorieën dan springen er twee groepen uit die van 10..20 jaar (26%) en van 50..60 jaar (23%)

Uitslagen Skate Challenge op website

De uitslagen van de Skate Challenge 2020 vind je op de IJCE website onder: Activiteiten > Skate Challenge SPI > Resultaten. Onderaan op deze pagina vind je ook de adelaarslijst waarop iedereen staat vermeld die 5 of meer keer goud (of titanium) heeft gehaald. Topscorer is Toon Peters die maar liefst 35 keer goud heeft gereden. In de relatief nieuwe categorie titanium voert Laurens van Gorp met 11 keer de lijst aan.

Hoogste aantal ronden.

Bij de jeugd heeft Janine Garretsen met 38 ronden (in een half uur) het het hoogste aantal ronden gereden. Bij de senioren hebben Niek Berden, Jens Klootwijk en Thom Rooijackers 92 ronden op het scorebord gezet. Een mooie prestatie bij de matige ijskwaliteit. Wist je dat het record aller tijden op naam staat van Roy Polmans? Hij wist het maar liefst tot 102 ronden te brengen.

Transponders

2019/2020 was het eerste seizoen waarbij iedereen met transponders heeft gereden. Vorige jaar hadden alleen de senioren als proef met transponders gereden. Alles is goed verlopen maar er zijn wel een aantal verbeterpunten genoteerd. Belangrijkste daarvan zijn:

  • Het blijkt niet voor iedereen duidelijk hoe het aantal gereden ronden bepaald wordt.
  • Het aantal ronden dat in de SPI app van Luuk Vinkenvleugel getoond wordt kan afwijken van het daadwerkelijk gemeten aantal.

Beiden punten nemen we mee met voorbereidingen voor de Skate Challenge SPI seizoen 2020-2021, dus daar komen we nog op terug. Verder is een bedankje aan Ruud Vullers op zijn plaats. Ruud heeft zijn ervaring met het werken met transponders vanuit de Nacht van Eindhoven ter beschikking gesteld aan de Skate Challenge SPI commissie waar we erg blij mee zijn. 

Volgend seizoen nieuwe SPI sieraden

Juwelier Sanders  die vele tientallen jaren die bekende bronzen, zilveren en gouden schaatsjes voor onze ijsclub heeft gemaakt, is hiermee gestopt. Zie ook dit nieuwsitem. De Skate Challenge commissie heeft al een aantal mooie alternatieven geselecteerd. Volgend seizoen maken we bekend hoe het nieuwe sieraad er uit ziet.