Communicatieplan 2019-2021

Het aantal mogelijkheden voor (digitale) communicatie  neemt de laatste jaren sterk toe. Ook IJCE gebruikt verschillende kanalen. Vroeger was er alleen een clubblad, e-mail en een website, maar inmiddels zijn daar onze digitale nieuwsbrief "Baankrabbels", WhatsApp, Facebook, Twitter, Instragram, Strava enzovoort bijgekomen. En daardoor is het soms niet duidelijk waar wat wordt aangekondigd of waar de laatste informatie te vinden is. Het leek me tijd om daar wat verandering in te brengen en een duidelijke lijn te kiezen. Daaraan hebben we deze zomer gewerkt. 

Een communicatieplan

Met het communicatieteam hebben we bedacht wat we willen communiceren, hoe we dat willen doen en welke middelen we daarvoor inzetten. En we hebben plannen gemaakt op welke punten we de communicatie willen verbeteren de komende twee jaar. Al deze informatie hebben we gestructureerd en in een communicatieplan verwerkt. Dit plan is beschikbaar op de website (alleen voor ingelogde leden).

De belangrijkste afspraken

Nog even de belangrijkste afspraken op een rijtje:

  • De website is de primaire bron van informatie. Dus in principe is alle nieuws, informatie over trainingen, wedstrijden en activiteiten van onze vereniging daarop terug te vinden.
  • Een selectie van het belangrijkste laatste nieuws en aankondigingen staan in onze nieuwsbrief met meestal een verwijzing naar het hele artikel op de website.
  • De social media volgen de website en nemen sommige nieuwsberichten of aankondigingen over. De redacteur van elk type social media kiest zelf welke berichten relevant zijn voor de abonnees.
  • E-mail gebruiken we voor directe communicatie aan een deel van de leden: bijvoorbeeld een boodschap aan alle jeugdleden of aan de inschrijvers van een bepaald evenement. Dit kun je regelen via de ledenadministratie.
  • Een trainer spreekt zelf af met de leden van haar/zijn trainingsgroep hoe zij/hij met hen communiceert buiten de training om. Meestal wordt hiervoor een WhatsApp-groep gebruikt, maar andere afspraken zijn ook mogelijk.

Dus in principe is het voldoende om de website en je trainings-WhatsApp-groep te volgen om alle voor jou relevante informatie te krijgen.

Meehelpen?

We zijn altijd op zoek naar redacteurs. Dus heb je ook zin om mee te denken en helpen bij met communicatie, meld je dan bij communicatie@ijce.nl.