Verslag clubkampioenschappen shorttrack 2024

Vrijdag 7 juni werden de clubkampioenschappen shorttrack gehouden.

Iedereen kwam 3 keer aan de start, maar helaas was er geen tijd meer voor het onderdeel relay. Daarom mogen alle shorttrackers op vrijdag 21 juni nog een keer aan de start verschijnen, dan voor een relaywedstrijd!

Iedereen werd aangemoedigd om zo snel mogelijk te rijden, op te staan na een val of nog net die ene inhaalactie te maken. 
 

Een paar hoogtepunten van deze wedstrijdavond:

De jongste twee deelnemers reden de finalewedstrijd tegen elkaar. Steeds kwamen ze naast elkaar te rijden, dan moest er even gelachen of gezwaaid worden naar familie en dan reden ze weer achter elkaar. Het was een broederlijke strijd tussen Nikola en Sam waarbij Sam net iets eerder dan Nikola over de finishlijn kwam. 

53

Rona, Dyandrah en LeAnn trainen het hele jaar al samen. Ze zijn erg aan elkaar gewaagd en dat bleek ook wel tijdens de clubkampioenschappen. LeAnn wilde heel graag voorop blijven rijden en Thomas inhalen. Daarbij verloor ze haar evenwicht waardoor ze onderuit ging en aan een inhaalslag moest beginnen. Dyandrah bleef voorzichtig rijden waardoor ze als eerste de finishlijn haalde van deze drie. Vlak voor het einde van de race kwam LeAnn heel dichtbij. Zo dichtbij dat ze bij de laatste bocht Rona nog in kon halen. 

 

74
 

Tijdens de finale Junioren CD reden Sep de Kraker en Henri Lenormand tegen elkaar. Bij de start lag Sep voorop. Henri deed vele pogingen om Sep in te halen. In de laatste bocht voor de finish kwam hij langs Sep gereden. Ze streden samen tot over de finish en hebben het de jury erg lastig gemaakt. Met video en foto’s vanuit verschillende standpunten is uiteindelijk de beslissing gemaakt dat punt van de schaats van Sep net iets eerder over de finishlijn was dan Henri.

6185
 

Bij de Neo-Senioren gingen Anne, Jens, Casper, Stef en Menno de strijd aan in de B-finale. 
Na een flitsende start van Jens met vlak daar achteraan Anne en Menno ging Jens in de tweede ronde helaas onderuit. Anne en Menno versnelden zodat Jens hen niet meer bij kon halen. Op dat moment gaat ook Menno onderuit. Anne reed soeverein naar de overwinning. Casper had niet door dat hij tweede lag en werd nog net voor de finish ingehaald door Jens. Menno en Stef kwamen als vierde en vijfde over de finishlijn.

 

6144

 

Bij de A-finale van de Neo-Senioren gingen Bavo en Collin de strijd aan, maar helaas na één ronde viel Collin waardoor Bavo rustig naar de overwinning kon rijden. Arthur, Wouter en Tim probeerden het hem nog lastig te maken, maar zij kwamen niet meer in de buurt. 

Tot slot willen we alle vrijwilligers bedanken. In het bijzonder de scheidsrechter Naomi en starters Marte en Frank.

153

168  

Einduitslag Junioren EF

JUNIOR EF

Meisjes

6200 

Jongens

 

1eJojanneke den HartogNeill Knapen
2eDanika VondelingFinn Krol
3eFenna RenkenThomas Willems
4eQuinn KnapenSam Feijen
5ePia van den HeuvelNikola Soto
6eGhita de Kraker
  

Einduitslag Junioren CD

JUNIOR CD

Meisjes

6206

Jongens

1eCarlijn te PoeleSep de Kraker
2eDyandrah ZijpHenri Lenormand
3eLeAnn BrownMoos Veefkind
4eRona VreeJouke den Hartog
5eAagje der KinderenJake Knapen
6e
 
Jona Weeda
7e
 
Stef Aerts
8e
 
Thomas Markvoort
9e
 
Matthijs Eperjesy
10e
 
Sepp van de Voort 

Einduitslag Junior AB en NEO-Senioren 

Junior AB

NEO-senior

Dames

6211

Heren

1eAnne SchermerJens Klootwijk
2eMarleen de boerArthur Zijlstra
3e
 
Colin SchrijverEinduitslag Senioren en Masters

Senioren/Masters

Dames

Heren

1eImke van der SteenBavo Coremans
2eJanne BrokTim Steunebrink
3eLieke CrooijmansCasper Smit
4e
 
Wouter Andriesse
5e
 
Stef Tan
6e
 
Menno Mudde
7e
 
Erwin van den Boogaert