Verslag clubkampioenschappen shorttrack 2019

Op vrijdag de 13e hebben we de clubkampioenschappen shorttrack verreden.
Alle shorttrackers kwamen drie keer aan de start. Steeds mochten de snelste twee door naar de hogere groep.

De Junior E en F begonnen met een 222, dat zijn 2 rondes. Bij de heats kwamen Niels, Matthijs, Marinus en Henri als nummers 1 en 2 over de streep en zijn mochten dan ook door naar de eerste groep. Deze groep werd aangevuld met Thomas. De tweede groep bestond uit Ismay, Saar, Winter en Lieuwe. Toen kwam de halve finale en reden ze allemaal nog een 222. Tijdens deze race kwam Marinus helaas ten val, hij stond wel snel op, dus finishte nog net voor Thomas als vierde. Niels, Matthijs E. en Henri kwamen als nummer 1, 2 en 3 over de finish. In groep 2 pakte Lieuwe de overwinning. Winter en Ismay waren erg aan elkaar gewaagd. Bij de finale werd er een 333 gereden. Een rondje meer, dus nu moesten er ineens 3 rondes gereden worden. Voor Saar was dit wel erg ver, maar dapper reed ze door ondanks haar val en eindigde als 9e. Lieuwe, Ismay en Winter kwamen als 6e, 7e en 8e over de finish. Toen kwam de A-finale. Net als bij de WorldCups werden deze rijders officieel voorgesteld en onder luid applaus reden ze naar de startstreep. Gelukkig waren er geen ongeregeldheden, dus Niels werd overtuigend eerste, Marinus tweede, Matthijs E. derde, Henri vierde en Thomas vijfde. Bij de prijsuitreiking werden de jongens en meisjes gesplitst waardoor Ismay, Winter en Saar bij de meisjes op het podium kwamen te staan en Niels, Marinus en Matthijs E. bij de jongens Junior EF.

1e plaats

Niels Konings

2e plaats

Marinus Hofman

3e plaats

Matthijs Eperjesy

4e plaats

Henri Lenormand

5e plaats

Thomas Markvoort

6e plaats

Lieuwe Hofman

7e plaats (1e meisjes)

Ismay de Man

8e plaats (2e meisjes)

Winter Chuang

9e plaats (3e meisjes)

Saar Konings

Bij de Junior ABCD waren er drie groepen te onderscheiden. Madelon, Senne en Wouter vormden de snelste groep, zij rijden niet voor niets bij de gevorderden mee! Madelon startte erg snel en toen bleek het erg lastig te zijn om haar in te halen. Bij de halve finale wist Wouter Senne achter zich te laten, maar in de finale lukte het Senne om Wouter in te halen. Hierdoor werd Senne tweede en Wouter derde. Vlak daarachter streden Simen en Elise om de 4e en 5e plek. Bij de halve finale kwam Simen ten val waardoor hij de vijfde startpositie had in de finale. Gelukkig voor hem ging de finale niet over 3 rondes, maar over 500 meter waardoor hij alle tijd had om Elise in te halen. Hierdoor werd hij vierde en Elise vijfde. Sam, Matthijs en Suzanne streden voor de 6e, 7e en 8e plek. Matthijs reed samen met Sam ver voor Suzanne uit en zij pakten dan ook de 6e en 7e plaats. Ook bij de prijsuitreiking voor de Junior ABCD waren er twee podia, namelijk een voor de meisjes en een voor de jongens. Bij de meisjes werd Madelon eerste, Senne tweede en Elise derde. Bij de jongens mochten Wouter, Simen en Matthijs M. het ereschavot beklimmen.

Meisjes

Junior ABCD

Jongens

Madelon Duijf (1)

1e plaats

Wouter Kers (3)

Senne van der Goes (2)

2e plaats

Simen Weidenaar (4)

Elise Eperjesy (5)

3e plaats

Matthijs Markvoort (6)

Sam Keijzer (7)

4e plaats

 

Suzanne Mol (8)

5e plaats

 

Bij de Senioren waren er helaas wat afmeldingen en een paar laatkomers, maar desondanks was het een leuke wedstrijd. Zij begonnen met tweemaal een 500 meter. De finale was een echte uitputtingsslag, deze ging namelijk over 1000 meter, 9 ronden! Het was al snel duidelijk wie de A-finale gingen rijden, Wouter, Theys, Tom en Willem waren veel sneller dan de rest. Na 7 rondes kwam Tom ten val waardoor hij net buiten het podium belande. In de B-finale streden Erwin, Casper, Imke en Stef om plek 5 tot met 8. Op de 500 meter waren ze erg aan elkaar gewaagd, maar voor Stef en Imke was de 1000 meter echt te ver. Casper en Erwin gingen de strijd met elkaar aan welke door Erwin gewonnen werd. In de C-finale reden Jip, Naomi, Eveline en Bouke voor plek 9 tot met 12. In de finale waren Jip en Naomi erg aan elkaar gewaagd, om beurten haalden ze elkaar in. Helaas kwam Naomi ten val waardoor zowel Eveline als Bouke haar in konden halen. Bij de prijsuitreiking stonden Imke, Eveline en Bouke op het podium evenals Wouter, Theys en Willem.

Dames

 

Heren

Imke van der Steen (7)

1e plaats

Wouter Andriesse (1)

Eveline Tan (10)

2e plaats

Theys Andriesse (2)

Bouke Bekers (11)

3e plaats

Willem Fabel (3)

Naomi Tan (12)

4e plaats

Tom Raaijmakers (4)

 

5e plaats

Erwin van den Boogaert (5)

 

6e plaats

Casper Smit (6)

 

7e plaats

Stef Tan (8)

 

8e plaats

Jip Meiboom (9)