Verslag clubkampioenschappen 2020

IJs en weder dienende… Normaal gesproken is dat niet zo’n probleem met schaatsen. Want alhoewel er regelmatig wat aan te merken is op de kwaliteit van het ijs, schaatsen doen we met (bijna) elke weer. Tot aan de clubkampioenschappen dit jaar…

Zaterdag 8 februari stond in het teken van de jeugd, junioren en licentiehouders. Maar liefst 45 pupillen hebben enthousiast hun afstanden gereden. Daarbij waren wel zeventien pupillen F die dapper twee keer de 100 m reden. Voor sommige was dit heel spannend en voor de meeste was het best lastig hoe dat nou werkt zo’n wedstrijd. Zo finishten sommige rijders enthousiast in dezelfde baan als hun tegenstander, wat voor de jury ook weer een heel andere uitdaging vormde dan een gewone wedstrijd. We feliciteren Shekinah, Lars, Carlijn, Sep, Vera, Sem, Bo, Laurens, Dominique, Simen, Janine en Yve met hun eerste plaats. Zij ontvingen een mooie beker!

IJs en weder dienende…  Zondag de 9e kon vanwege de storm niet geschaatst worden, gelukkig was de baan zondag de 16e beschikbaar en kon de tweede dag snel verplaatst worden. Het weer zat ook deze dag niet mee,  de volgende storm waaide inmiddels over de baan en de thermometer tikte 18°C aan. Er stond dan ook een flinke laag water op de baan en elke windvlaag nam nieuwe blaadjes en zand mee. Schaatsen tegen de elementen! Veel respect voor de schaatsers die dit weer trotseerden en met een korte slag probeerden er het beste van te maken. Sneu voor degenen die af moesten haken omdat het echt niet ging, de schaatsen bot waren of omdat ze vielen en compleet nat waren geworden. Waardering voor iedereen die gekomen is! Een wedstrijd zonder baanverzorging.  Een wedstrijd waar ondanks het barre weer toch nog drie PR’s gereden zijn! Een wedstrijd waar de 3 km niet meer verantwoord was en dus niet verreden is.

Felicitaties voor de junioren Hylke, Merijn, Maud, Thom en Marte en voor Tirza en Jos die wonnen bij de niet-licentiehouders. Bij de licentiehouders feliciteren we Michelle en Rik met hun eerste prijs!

Afsluitend veel dank aan alle vrijwilligers en juryleden, met dit team van zo’n 23 vrijwilligers hebben we er een mooi kampioenschap van gemaakt!