Verslag Benelux-cup wedstrijd in Tilburg

De derde BENELUX-CUP wedstrijd was in Tilburg. Elise, Niels, Matthijs, Carlijn en Willem hebben elk drie wedstrijden mogen rijden.

Niels, Carlijn en Matthijs zijn begonnen met de 222 heats. Ze reden allemaal in een andere heat waarbij Carlijn en Niels als vierde doorkwamen en Matthijs als derde. In de 222 halve finale reden ze tegen elkaar. Carlijn was goed gefocust en kon de deur goed dichthouden. Ze startte snel en reed flink door. Niels en Mathhijs hadden moeite om haar te volgen en kwamen als derde en vierde over de streep. In de finale reden ze opnieuw tegen elkaar, maar deze keer een 333. Deze keer had Carlijn een wat mindere start en moest ze hard werken om iedereen weer in te halen. Dit is haar gelukt waardoor ze als eerste over de finishlijn kwam. Vlak daarna kwamen Niels en Matthijs als derde en vierde over de finish. Allemaal hebben ze hun persoonlijke record verbroken.

Op de 222 reed Carlijn 35.24 sec. en Matthijs 37.72 sec. Op de 333 reed Carlijn 53.93 sec., Niels 54.41 sec. en Matthijs 55.70 sec.

Bij de pupillen-B-divisie kwam Elise aan de start. Bij de heat 333 had ze een moeilijke start. Hierdoor moest ze extra hard werken om weer dicht bij de anderen in de buurt te komen. In de halve finale 333 ging dat al een stuk beter waardoor ze bij de start met z’n drieën tegelijk de bocht in gingen. De eerste twee waren een stukje sneller, maar Elise kwam wel als derde over de streep! Bij de finale wedstrijd over 333 meter was de start nog beter. Ze kwam als derde de bocht uit en reed flink door. Een van haar tegenstandsters kon ze nog inhalen waardoor ze uiteindelijk als tweede over de finishlijn kwam.

Bij de senioren mocht Willem Fabel laten zien hoe hard hij kan rijden. Natuurlijk werd hij flink aangemoedigd door de pupillen! Bij de eerste rit heeft Willem laten zien hoe hard hij kan starten. Hij kwam als tweede de bocht in en heeft die plek niet meer afgegeven. Hierdoor kwalificeerde hij zich voor de eerste halve finale. Dat betekende wel dat hij tegen snellere rijders moest rijden. Hij moest hen allemaal voor zich laten. De B-finale voor Willem begon met een valse start van hem en nog een andere rijder. Natuurlijk weet je dan dat je extra goed stil moet staan. Bij het publiek ging even het missen van de olympische spelen van DaiDai door het hoofd. Hij zou toch niet... Helaas ook bij de tweede start maakte Willem vals. Hij moest direct de baan verlaten. Dat was echt een grote teleurstelling, maar ook een wijze les. Bij de start moet je echt stil staan!

Elise heeft een PR gereden 50.38 sec. op de 333 meter. Willem heeft op 0.03 sec. na zijn PR op de 500 meter benaderd en reed 47.91 sec.

Op 17 februari is de volgende BENELUX-CUP in Liedekerke, België en 10 maart in Nijmegen.