Verslag Basisschool Schaatsfestijn

Het was weer fantastisch. Vrijdag 22 november is het 49e Basisschool Schaatsfestijn verreden.

Ruim 1000 kinderen van 30 basisscholen schaatsten 20 of 40 minuten op onze ijsbaan, maar veel  kinderen hielden het beide ritten vol. Met een lach en een traan kregen ze na afloop door hun juf of meester een mooie medaille omgehangen. Maandag op school kunnen ze deze welverdiende medaille trots aan hun vriendjes en vriendinnetjes laten zien.

Alles liep op rolletjes. Dit jaar hebben wij de KNSB mascotte laten invliegen om de kinderen op te vrolijken en moed in te spreken. Bij de entree hingen twee nieuwe IJCE welkom banners en er stond een ware ijsbeer om iedereen te verwelkomen en de kinderen een high five te geven. Op het startpodium stond onze voorzitter Willem Maris die samen met de KNSB mascotte en de kinderen aftelde voor de start van de ritten. Achter dit startpodium hing onze prachtige belichte nieuwe IJCE banner van 6,60 meter lang. In de pauze lieten onze jonge IJCE langebaanrijders aan het publiek zien wat je leert als je lid wordt van onze ijsclub. In de beide ritten beleefden de kinderen de dag van hun leven.

Onze ruim 65 vrijwilligers hebben dit alles mogelijk gemaakt en hebben IJsclub Eindhoven weer uitstekend op de kaart gezet. Een fantastische prestatie waarvoor wij jullie allemaal hartelijk bedanken.

En nu op naar ons gouden jubileum volgend jaar. Laat maar horen hoe jullie dit willen vieren.

Namens de organisatie: Riet Willems, Huub Ulrich, Sjoerd Zinnemers en Peter Henning