Spannend clubkampioenschap langebaan

Ons traditionele clubkampioenschap langebaan, dat is een spannende activiteit. Dat geldt zeker voor de rijders, waarvoor het clubkampioenschap soms de enige langebaanwedstrijd van het jaar is, of überhaupt de eerste wedstrijd in hun leven. Maar het is ook spannend voor al onze vrijwilligers die zich inspannen om er een succes van te maken: de wedstrijdcommissie, de jury, tijdwaarnemer, speaker, trainers en coaches. 

Het kampioenschap was dit jaar goed bezet. Het deelnemersveld bestond uit 41 pupillen, 21 junioren, 36 senioren zonder en 10 senioren met wedstrijdlicentie. Het is mooi om te zien dat het een wedstrijd is voor de hele breedte van de club: de jongste deelnemer was 4 jaar, de oudste 71! En in sportief opzicht was het een mooi evenement: er werden vele PR's gereden, ondanks het slechte weer dat voor zwaar ijs en tegenwind zorgde. In enkele categorieën was het soms een nek-aan-nek race zoals bij de heren junioren C en de licentiehouders. En we noteerden een heus clubrecord: Carlijn te Poele is de snelste op de 100m van alle meisjes pupillen F tot nu toe. 

Organisatorisch was het dit weekend alle zeilen bijzetten. Op de eerste avond bleek dat de scheidsrechter onverwacht niet beschikbaar was. Twee van onze  scheidsrechters in opleiding zijn op het laatste moment ingesprongen en hebben er voor gezorgd dat de wedstrijd toch door kon gaan, zij het met enige vertraging. Daardoor werd het helaas wel wat laat voor de jonge pupillen. Verder waren er dit jaar veel deelnemers en ook last-minute af- en aanmeldingen waardoor het originele tijdschema niet kon worden gehaald. Als de tijdwaarneming en de printer dan ook nog haperen, dan levert dat een hoop stress op in de jurytoren. En die vertragingen leiden soms weer tot begrijpelijke frustratie bij de deelnemers of ouders. 

Hoe krijgen we volgend jaar weer een feestelijk clubkampioenschap? De vrijwilligersgroep die de wedstrijd organiseert heeft de evaluatie al gepland en gaat dan de ervaringen en leerpunten omzetten in verbeteracties. Daarmee zullen ons traditionele clubkampioenschappen langebaan volgend jaar weer vlot verlopen. Wil je daaraan mee helpen? Graag! Neem dan contact op met de wedstrijdcommissie want alle handjes helpen.

De officiële uitslag en alle tussentijden zijn hier terug te vinden.