Shorttrack relay-wedstrijd

Twaalf teams stonden vrijdag 8 juni aan de start van de shorttrack relay wedstrijd.De drie jeugdteams mochten de spits afbijten. Voor sommige was het de eerste kennismaking met een shorttrackwedstrijd. De teams IJCE-mini’s (Matthijs Eperjesy, Mette Bunge, Dominique en Boudewijn van Duuren), MALE?! (Elise Eperjesy, Anil de Vries, Maud Biezen en Lotta van Herck, samengesteld team van IJCE, IJCT en IRTA België) en NSV&IJCE (Thomas Eperjesy, Jill Lomme, Wouter Kers, Senne van der Goes) streden tegen elkaar. De IJCE-mini’s hadden een bliksemsnelle start, maar daarna konden ze het tempo niet meer volhouden waardoor ze ingehaald werden door MALE?! En NSV&IJCE.

Tijdens de eerste rit werd er nog voorzichtig gereden. Na een teambespreking werd duidelijk dat er meer aanvallend gereden moest worden om te kunnen winnen. Bij de tweede rit werd er dus al meer risico genomen. Het gevolg was dat er ook meer gevallen werd. Gelukkig hadden ze hier goed op getraind en werd er snel af getikt. Bij de finale rit bleven NSV&IJCE heel dicht bij MALE?!, maar door een onverwachte val moesten ze de overwinning toch aan MALE?! laten.

Ook bij de beginners waren er een aantal nieuwe deelnemers die nog nooit eerder een relay wedstrijd gereden hadden. Daar reden accelerate (Petra Andriessen, Michelle van Sonsbeeck, Ali Kamphuis en Casper Smit), IJCE-2 (René Derx, Maarten Keijzers, Henk van der Plas en Imke van der Steen) en GO-Tan (Eveline, Ruben, Naomi en Stef Tan) tegen elkaar. De teams reden een flink eind uit elkaar, dus de jury had het eenvoudig. GO-tan is eerste geworden, op de tweede plaats stond accelerate en de derde plaats werd bezet door IJCE-2.

Bij de gevorderden was er wel een flinke strijd. Zo hevig zelfs dat in de eerste rit wel 3 teams een penalty hadden gekregen. De andere drie teams hadden geen bocht afgesneden, op tijd afgeduwd en de laatste twee ronden werden door dezelfde persoon gereden, hierdoor kregen zij de meeste punten. Bij de tweede rit hebben alle teams zich aan de regels gehouden waardoor er weer veel punten teruggepakt zijn. De vier met het hoogste aantal punten van de eerste twee ritten mochten in de A-finale starten en de anderen in de B-finale.

In de B-finale ging het tussen IJCE-1 (Jasper van den Berg, Marleen de Boer, Eveline en Hugo van Oosterhout) en 3M looking for the 4th (Michael Boon, Martijn Willemsen, Marijn van Os en Thomas van Dijk). Het was erg spannend, ze gingen echt gelijk op. Het kwam aan op een goede tactiek en wisseltechniek. Doordat het wisselen bij IJCE-1 niet helemaal goed ging kwam 3M looking for the 4th binnendoor om er snel met de 5e plaats vandoor te gaan.

In de A-finale ging het tussen #THEMAINBITCHES (Thom Keijzer, Kurt van Baar, Sylvie Lloyd en Moniek Heurman), STB-1 (Geophrey Coenraad, Florine Hehewerth, Robin en Eric Schneider), STB-2 (Akki Kivits, Marie-Jeanne van Wonderen, Evan Leeuwis en Katja Fransen) en Girl Power (Marit Damen, Kaat van Stekelenburg, Loes Verheul en Maike Muis). Ze werden voorafgaand aan de wedstrijd door Willem Fabel aangekondigd en kregen ze van al het publiek een groot applaus. Vanaf het moment dat ze gestart waren heeft #THEMAINBITCHES voorop gereden. STB-1, STB-2 en Girl Power hebben elkaar ook genoeg ruimte gegeven. Zeker toen STB-2 moeite kreeg met de wissels werd de onderlinge afstand steeds groter. Op de derde plaats is Girl Power geëindigd, tweede werd STB-1 en #THEMAINBITCHES mocht het hoogste podium beklimmen.