Jan Groot-bokaal naar de commissie Schaatsnacht

Op onze jaarlijkse vrijwilligersavond wordt traditiegetrouw ook de Jan Groot-bokaal voor de vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Door de corona-perikelen kon de vrijwilligersavond op 16 maart jl. geen doorgang vinden in ‘t Schaetshuys en is deze avond  uitgesteld tot het najaar. Het is voorlopig echter ook nog onzeker of de vrijwilligersavond komend najaar wél kan plaatsvinden. Het bestuur heeft daarom besloten nu in ieder geval al bekend te maken wie de vrijwilliger van het jaar is bij IJCE in het seizoen 2019/2020 én de Jan Groot-bokaal ook al symbolisch uit te reiken. Winnaar van de Jan Groot-bokaal is dit jaar de Commissie Schaatsnacht, die op 27 december 2019 voor de tiende keer de Schaatsnacht van Eindhoven heeft georganiseerd. Een mooi evenement dat ook voor niet-leden open staat en niet alleen deelnemers trekt uit het hele land maar ook uit België en Duitsland. Een nadere toelichting bij deze keuze van het bestuur is daarmee eigenlijk overbodig! Het bestuur feliciteert de Commissie Schaatsnacht van harte met deze bokaal!

Uitreiking heeft op 27 april 2020  voor het IJssportcentrum symbolisch plaatsgevonden aan Hans Jansen, de voorzitter van de Commissie Schaatsnacht. Symbolisch want voor de foto werd een “replica” gebruikt daar de originele bokaal veilig is opgeborgen in de jurytoren van het gesloten IJssportcentrum. De 1,5 meter-regel werd bij het maken van de foto ook keurig in acht genomen: Hans heeft de bloemen zelf uit mijn fietstas mogen pakken en de replica van de bokaal heb ik weer in mijn andere fietstas opgeborgen zonder dat Hans hem heeft aangeraakt.

De originele Jan Groot-bokaal hoopt het bestuur alsnog bij een juiste gelegenheid  en met meer toeschouwers aan de Commissie Schaatsnacht te kunnen overhandigen.