Frisse seizoensstart voor website en nieuwsbrief

Het nieuwe ijsseizoen staat op het punt te beginnen. We gaan weer van start op 14 oktober. En met de seizoenstart maken we ook een frisse start met onze communicatie. We hebben deze zomer, achter de schermen, hard gewerkt aan het up-to-date brengen van onze website en de nieuwsbrief. 

Wat is er veranderd aan de website?

We hebben geluisterd naar de feedback die we kregen van de gebruikers van de website: zowel de bezoekers als de diverse werkgroepen en commissies die informatie leveren voor de site. Op basis daarvan hebben we een flink aantal verbeteringen doorgevoerd, met als doel de informatie sneller en overzichtelijker te kunnen delen met de gebruikers:

  • De menustructuur is sterk vereenvoudigd
  • De website is nu goed te gebruiken op kleinere schermen zoals telefoons en tablets
  • Er is nu een kalender met alle trainingen, wedstrijden en evenementen die steeds actueel gehouden gaat worden
  • Elke trainingsgroep krijgt een eigen pagina waarop staat wat de trainingsgroep doet, wie de trainers zijn en verder alles wat zo’n trainingsgroep kwijt wil aan de wereld
  • Elke commissie en werkgroep krijgt een eigen pagina waarop staat wat de groep doet, hoe je de werkgroepleden kan bereiken en verder alles wat zo’n werkgroep kwijt wil aan de wereld
  • Voor de web-redacteuren is het veel eenvoudiger geworden om nieuwe artikelen te plaatsen

Wat verandert er aan de nieuwsbrief?

De digitale nieuwsbrief blijft gewoon bestaan. Deze gaat voortaan verder onder de vertrouwde naam “Baankrabbels”. Hij verschijnt niet meer in PDF, maar gewoon leesbaar in je e-mail programma. In de digitale “Baankrabbels” zullen we periodiek de belangrijkste informatie voor jullie samenvatten met daarbij meestal een link naar de website voor het hele verhaal. Zo blijf je in een oogopslag op hoogte van het belangrijkste nieuws van onze vereniging.

Wat verdwijnt is het bewaarexemplaar van de “Baankrabbels”. De meeste gedrukte exemplaren van “Baankrabbels” waren sowieso al vervangen door de nieuwsbrief. Alleen het bewaarexemplaar “Baankrabbels” van de seizoensstart bleef over, maar daar nemen we dit jaar ook afscheid van. Vanaf seizoen 2017-2018 wordt de website de primaire bron van informatie. Daarmee zijn we in staat de informatie altijd actueel te houden en we kunnen ook makkelijker foto’s en video’s delen. En je hebt je informatie daarmee overal en altijd bij de hand.

En nu verder…

Ondanks al deze verbeteringen zijn we er nog niet. We vinden dat er nog eens goed moet worden gekeken naar de inhoud en vorm van de informatie die we op de website geven: met de bril van een nieuw lid, een ervaren lid, een potentieel lid, een nieuwsgierige website bezoeker enzovoort. We zijn dus benieuwd naar jullie mening over wat er goed is en wat er beter kan aan de website. Heb je goede ideeën voor verbetering en/of heb je zin om aan die verbetering mee te helpen? Meld je dan aan bij onze PR-commissie (publicrelations@ijce.nl).