Clubleden op de Weissensee

Het avontuur op de Weissensee zit er weer op. Verdeeld over de twee weken en de vier prestatietochten zijn tientallen clubleden de uitdaging aangegaan. Dé grote uitdaging is natuurlijk de 200 km. Maar een aantal clubleden – waaronder ik zelf – hadden zich aangemeld voor de 100km.

Vooral bij de eerste tocht op dinsdag waren de omstandigheden prima: een blauwe lucht, temperatuur net boven nul en dankzij prima werk van ijsmeester Norbert Jank een goede ijsvloer. Toch zijn ook die dinsdag al enkele clubleden fiks geblesseerd geraakt bij valpartijen. De meesten hebben die dinsdag wel hun doel bereikt. Dat was de eerste vrijdag wel anders. In de loop van de dag liep de temperatuur flink op, waardoor het sneeuwijs erg zacht werd. Hierdoor hebben nogal wat clubleden voortijdig de schaatsen uitgedaan. De tweede dinsdag waren de omstandigheden vergelijkbaar met de vrijdag daarvoor. De start was daarom al vervroegd van 7 uur naar 6 uur. Ondanks de zeer zware omstandigheden wist Petra Andriessen bij de dames op de tiende plaats te finishen in een tijd van 9 uur en 7 minuten! Verdienstelijke mannelijke clubleden hadden er in de eerste week meer tijd voor nodig. Ook op deze tweede dinsdag konden niet alle clubleden hun doel bereiken. De 4e versie is op het laatste moment vervroegd van de vrijdag naar de donderdag. Dat bleek terecht want vrijdag is er erg veel sneeuw gevallen.

Al met al hebben ook dit jaar weer tientallen clubleden een heel sportief en plezierig bezoek aan de Weissensee gebracht.