Beneluxcup Tilburg

De vijfde BENELUXCUP werd zondag 26 januari in Tilburg gehouden. Met 11 deelnemers was IJCE een van de clubs met het grootste deelnemersaantal.

Bij de Junioren DEF divisie C kwamen Sep, Henri, Carlijn en Simen aan de start. Driemaal reden zij een wedstrijd over 333m. Voor het eerst deden Sep en Henri mee met een shorttrack wedstrijd. Na veelvuldig vallen en opstaan raceten Sep en Henri in de D-finale naar de 17e en 16e plaats. Sep heeft als snelste tijd 57.71 sec. Henri heeft als snelste tijd 52.83 sec. Simen reed in de halve finale lange tijd op kop, maar de laatste ronde kwam hij op het rechte eind ten val waardoor hij niet naar de A, maar de B-finale ging. Daarbij werd hij zesde. Carlijn reed samen met Simen in de B-finale. Carlijn kon bij de start niet aanhaken waardoor ze als achtste over de finish kwam. De snelste tijden van Simen en Carlijn zijn 43.18 sec. en 49.06 sec. 

Bij de Junioren ABC/Senioren divisie B kwamen Jip, Theys, Erwin, Stef, Ruben, Marijn en Imke aan de start. Driemaal reden zij een wedstrijd over 500 m. Voor het eerst deden Jip en Ruben mee met de BENELUXCUP. Na veelvuldig vallen en opstaan racete Jip met de snelste tijd van 1.11.91 naar een 17e plaats in de D-finale. Ook in de D-finale reed Stef. Hij wisselde veelvuldig met Marco (uit Luxemburg) van positie, maar uiteindelijk wist hij net iets eerder te finishen waardoor hij 15e is geworden met een snelste tijd van 1.04.20. Ruben, Marijn en Imke waren in de C-finale erg aan elkaar gewaagd. Bij de start reed Ruben ver vooruit en Imke kon nog net voorbij Marijn komen waardoor zij 14e (Marijn), 13e (Imke) en 12e (Ruben) zijn geworden met als snelste tijden 1.00.06, 59.74 en 58.74. Erwin reed de B-finale en werd achtste met als snelste tijd 59.63. Theys werd tweede in de A-finale met als snelste tijd 53.50.

Het was een mooie laatste wedstrijd van dit seizoen. Hopelijk zien we een grote delegatie op de seizoensafsluiter (Closing Games) in Lommel op 21 maart.