Kleine Banen Toernooi

Voor de pupillen is er nog een extra wedstrijdenreeks: het Kleine Banen Toernooi, afgekort tot KBT. Het Kleine Banen Toernooi wordt georganiseerd op ijshockeybanen. Hierop wordt een echte wedstrijdbaan uitgezet, d.m.v. blokjes met een binnen- en buitenbaan, met een wissel e.d. De afstanden zijn gelijk aan het aantal ronden op een 400 meter baan, met dien verstande dat ze dus in verhouding korter zijn, net zoals een ijshockey baan dat is ten opzichte van een 400 meter baan.

Meer informatie is te vinden op de website van KNSB Gewest Noord Brabant - Limburg - Zeeland.

Klassement

Het toernooi bestaat uit vijf wedstrijddagen. Op iedere wedstrijddag worden twee afstanden gereden. Welke afstanden dat zijn hangt af van je leeftijd. Op iedere afstand zijn punten te verdienen voor het eindklassement (bv. De eerste krijgt 30 punten, de tweede 29, de derde 28 enz.). Voor het eindklassement tellen alleen je beste vijf afstanden, dus die afstanden waarop je de meeste punten gehaald hebt. Na afloop van de laatste wedstrijden is er een prijsuitreiking.

Deelname

Aan de wedstrijden van het KBT mogen alle pupillen van IJCE een KNSB-licentie meedoen, dus niet alleen de pupillen die trainen op kleine baan, maar ook die van de 400m baan en de shortrackers.

Gewestelijk minikampioenschap

Op het eind van het seizoen is er nog een wedstrijd op de kleine baan, het gewestelijk minikampioenschap op de kleine baan. Hier mogen alleen pupillen aan meedoen die niet meedoen aan het gewestelijk kampioenschap allround op de 400m-baan.

Meer informatie

Je kunt meer informatie krijgen of je opgeven via je trainer of via onze  KBT-contactpersoon