“Samen beter & sneller schaatsen en skaten, het hele jaar rond”

Wil je leren schaatsen? Wil je al schaatsend aan je conditie werken? Is schaatsen je lust en je leven en zoek je gelijkgestemden? Bij IJsclub Eindhoven ben je aan het juiste adres!

IJsclub Eindhoven, of kortweg IJCE, is een bloeiende sportvereniging voor alle varianten van schaatsen: langebaanschaatsen, shorttracken en skeeleren.

 meer...  more...

Erwin, Freek en Imke kwamen 6x aan de start voor het laatste shorttracktoernooi van seizoen 2018-2019. Eerst werd er 2 keer een 1000 m. gereden. Dat zijn 9 rondjes! Freek moest erg wennen, want dit was zijn eerste shorttrack wedstrijd. Maar al snel had hij door hoe leuk dat is en hij reed dan ook met een big smile over het ijs naar een tijd van 2.15.84 5e). Tegelijk stond Erwin ook op het ijs en hij reed naar een tijd van 2.06.06 (4e). Bij de tweede 1000 m. had Erwin een leuk duel met Jasper de Fré (TNT). Erwin lag bij de start voor Jasper en liet hem niet passeren.

In verband met de koningsdag wordt er geen skeeler/inline-skate training gegeven.

IJCE kan zich verheugen in voldoende, gedegen en betrokken vrijwilligers voor allerlei werkzaamheden. Dat is een luxe, en het is ook nodig. Zonder deze vrijwilligers zou er niet veel gebeuren. Met voldoende vrijwilligers op de juiste plaats is het voor iedereen leuk om een steentje bij te dragen aan onze vereniging. Je krijgt er tevreden gezichten en leuke contacten voor terug.

Bij de slotmanifestatie wordt op de laatste zondag van het schaatsseizoen gestreden om 2 bokalen:

Afgelopen zaterdag 30 maart 2019 hebben onze trainers Jolanda Wiepking en Leon Berden hun behaalde ST3 diploma uitgereikt gekregen. Beiden hebben de 1-jarige trainersopleiding in Utrecht met goed gevolg afgesloten.

Wij feliciteren  hen van harte en hopen dat onze vereniging nog jarenlang van hun kennis gebruik mag maken.

 

De respons op de enquête veilige clubkleding was heel erg klein. Daarom gaan we de enquête herhalen.

Het ijs is er anders, de snelle rondjes lijken makkelijker te gaan. Er staat in elke bocht een groot scherm waarop je je eigen transpondernummer met bijbehorende rondetijd goed kunt zien. De laatste keer schaatsen van het seizoen 18-19 is een mooie afsluiting. We zijn zaterdag 16 maart in Heerenveen, in Thialf bij de NK Club Summit. Met zijn dertigen vertegenwoordigen we IJCE en zo te zien zijn we een van de grootste afvaardigingen.

Op 18 maart 2019 vond in het Gildehuis aan de Boutenslaan in Eindhoven de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats. Zoals gebruikelijk werd op deze avond ook de Jan Groot-bokaal voor de IJCE-vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Deze keer waren Rieky Bakermans en Jacobine Piepers samen de gelukkige winnaressen van deze bokaal die werd uitgereikt door erelid Jan Harmsen. Rieky en Jacobine zetten zich al meerdere jaren in voor de opvang en indeling bij trainingsgroepen van nieuwe leden (Rieky) en de coördinatie van de opvang van nieuwe jeugdleden op het Kleine Baantje (Jacobine).

Als je de verslagen op deze site bijhoudt dan weet je al dat de wedstrijdrijders van IJCE het goed doen in Nederland. Zo goed zelfs dat we een mooie plek hebben weten te bemachtigen op de officieuze ranglijst van de NK Clubs. Dat betekent dat we kans maken op deelname aan het NK Clubs!

De jaarlijkse clubmarathon is onder grote belangstelling, met een groot aantal deelnemers weer onder nagenoeg ideale weersomstandigheden verreden.

Er werd niet alleen goed maar ook erg tactisch  gereden en vooral bij de heren 55 + was er foto finish-apparatuur nodig om een correcte uitslag op de borden te krijgen.    

Bij de prijsuitreiking bleken door omstandigheden niet de juiste medailles aanwezig te zijn maar dit wordt per omgaande alsnog geregeld. Onze excuses hiervoor.

De prijswinnaars :