“Samen beter & sneller schaatsen en skaten, het hele jaar rond”

Wil je leren schaatsen? Wil je al schaatsend aan je conditie werken? Is schaatsen je lust en je leven en zoek je gelijkgestemden? Bij IJsclub Eindhoven ben je aan het juiste adres!

IJsclub Eindhoven, of kortweg IJCE, is een bloeiende sportvereniging voor alle varianten van schaatsen: langebaanschaatsen, shorttracken en skeeleren.

 meer...  more...

Zoals jullie zien wordt er hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor het nieuwe schaatsseizoen.

De shorttrackschaatsen worden door Ruud Aerts Sportshop vakkundig gerond en geslepen. 
Broer van Smeden doet zijn naam eer aan door de schaatskar te lassen. Willem en Imke 
zijn bezig om de rest van de kar te renoveren en Paula zorgt voor de finishing touch.

Met ingang van het nieuwe verenigingsjaar is de rolverdeling in het bestuur gewijzigd en is er een nieuwe commissie ACCU en een vernieuwde Technische Commissie. Wat is er allemaal veranderd?

Donderdag 15 augustus pakken we de draad van de fietstraining op de baan (“OpNoord” in Woensel) weer op. “We” dat is een achttal schaatsers van alle leeftijden die op een speelse manier interval-trainingen doen. Een uitstekende voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen, maar ook een zinvolle aanvulling op het toerfietsen. De trainingen onder leiding van Eelco en Willem zijn gevarieerd, intensief en gezellig.

De SponsorKliks transacties van mei zijn bijgewerkt. Klik op onderstaande link voor het overzicht van IJCE.
https://www.sponsorkliks.com/products/commissions.php?club=8238

Hoe werkt gratis sponsoren?

Na een grondige voorbereiding gingen op vrijdagmiddag 24 mei in de namiddag 20 kinderen variërend van 7 tot 16 jaar met hun ouders/verzorgers de tentjes opzetten voor het 6e IJCE-zomerkamp. De vaste begeleiders Jacobine, Marte, Bert, Annemarie, Irma, Elleke en Paula hadden de basis-tent al opgezet en ingericht en zodoende tijd om de kinderen met een leeftijd van 7 tot 16 jaar te verwelkomen. Met een aantal overjarige T-shirts die werden versiert met de naam werd de herkenbaarheid voor vooral de nieuwe deelnemers wat makkelijker gemaakt. Nadat de ouders uitgezwaaid waren begonnen we met ons

De eerste IJCE-fietstoertocht voor volwassenen is succesvol verreden op zondag 26 mei. Op deze zondagmorgen om 10.00 uur meldden zich 18 rijders bij Op Noord voor een rit van 100 km over de Brabantse wegen. Om 11.00 uur vertrok een tweede groep voor een rit van zo'n 50 km. Hieronder een verslag van beide ritten.

Van 1 tot met 8 juni is er de mogelijkheid om bij RONO (Strijpsestraat 92) de veilige clubkleding te bekijken en te passen. Op vrijdag 7 juni na de shorttracktraining (20.00 – 22.00 uur) is er ook een pasmogelijkheid in het ijssportcentrum. Mocht je interesse hebben, ga dan vooral eens langs!

Op de algemene ledenvergadering op 15 mei 2019 is Paula van der Kaay onder luid applaus van de aanwezige leden benoemd tot erelid van IJCE. Paula trad na acht jaar af als bestuurslid en is in de tijd dat IJCE nog aparte afdelingen met een eigen bestuur en een hoofdbestuur had ook al jarenlang bestuurslid geweest van de afdeling Toer en Jeugd. Daarnaast heeft Paula meer dan dertig jaar training gegeven aan de leden van IJCE.

Op 15 mei 2019 is de jaarvergadering van IJCE. Inmiddels is het jaarverslag 2018-2019 gereed  en voor de leden toegankelijk na inloggen. Daar vind je ook de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 16 mei 2018 en de oproep met agenda voor de vergadering van 15 mei as.

Ja, je leest het goed! Op zondag 26 mei a.s. gaan we voor de eerste keer een fietstoertocht voor de volwassenen organiseren. Het is zeker niet de bedoeling om de spontaan georganiseerde tochten waaraan een aantal van jullie al jaren meedoen, in de wielen te rijden. Maar nu gaan we als vereniging IJCE ook zelf een tocht organiseren. Het programma ziet er zo uit: