“Samen beter & sneller schaatsen en skaten, het hele jaar rond”

Wil je leren schaatsen? Wil je al schaatsend aan je conditie werken? Is schaatsen je lust en je leven en zoek je gelijkgestemden? Bij IJsclub Eindhoven ben je aan het juiste adres!

IJsclub Eindhoven, of kortweg IJCE, is een bloeiende sportvereniging voor alle varianten van schaatsen: langebaanschaatsen, shorttracken en skeeleren.

 meer...  more...

Maandag 26 november was er weer gelegenheid om de fijne kneepjes van het slijpen van je schaatsen te leren. De instructie wordt jaarlijks verzorgd door Jan Bakermans. Jan is binnen onze club een ware expert op het gebied van schaatsonderhoud en het slijpen van schaatsen. Hij heeft onder andere het onderhoud van een aantal bekende schaatsers verzorgd. Jan weet zijn kennis als voormalig docent ook nog eens op aanschouwelijke wijze over te brengen.

We gaan naar de ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen om daar een toertocht op kunstijs te schaatsen. Op deze locatie ligt een ijsbaan van 3 kilometer lang die, naar eigen kunnen, meerdere keren kan worden voltooid. Meestal kun je aansluiten bij een groep die een bepaalde afstand op die dag wil afleggen. Er is ook een 400 meter ijsbaan.

Deze toertocht is een uitstekende voorbereiding op de Schaatsnacht van Eindhoven, voor de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee of voor mogelijk natuurijs in Nederland.. 

Afgelopen zondag 18 november hebben 13 IJCE-leden meegedaan aan de interregionale shorttrackwedstrijd BENELUX-CUP. Iedereen kwam 3 keer aan de start. Imke van der Steen schreef er een uitgebreid verslag over.

Skate Challenge SPI goes digital!

Dit jaar gaan we bij de Skate Challenge SPI ritten voor de senioren voor het eerst met transponders rijden en hebben dus geen tellers meer nodig. Omdat het een proef betreft laten we bij de junioren nog even alles bij het oude. Daar werken we gewoon nog met tellers. Het rijden met transponders in plaats van tellers zorgt voor een aantal veranderingen. De belangrijkste zijn: 

Bij de verkiezing 'clubhelden van de amateursport' wordt in iedere gemeente van Nederland gezocht naar de leukste, beste, trouwste en meest bijzondere vrijwilligers die zich actief inzetten voor hun sportvereniging. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Wat het bestuur betreft verdient Jacobine Piepers de titel clubheld dubbel en dwars! Dus stem op haar. Daarmee kan je zelf een reisje naar Liverpool winnen en de club maakt kans op 10.000 euro.

Op 24 en 25 november 2018 organiseren wij voor de 42ste maal in het IJssportcentrum Eindhoven de allround wedstrijd om de EINDHOVEN TROFEE. Een schaatsklassieker voor heren allrounders. De Eindhoven Trofee is o.a.de landelijke selectie wedstrijd voor het NK Allround. Zie voor meer informatie https://www.eindhoventrofee.nl

Evenement

Op zondag 18 november 2018 wordt er in Eindhoven een shorttrackwedstrijd gehouden. 
Deze shorttrackwedstrijd is bedoeld voor alle shorttrackers in België, Luxemburg en Zuid-Nederland. 
Of je voor het eerst shorttrackt of al enkele jaren rondrijdt, dat maakt niet uit.
Er zijn verschillende niveaugroepen waardoor iedereen mee kan doen! 

Op 14 december worden de clubkampioenschappen shorttrack verreden tijdens de reguliere trainingstijden van 19.30 tot 21.30 uur.
Er wordt gereden in een all-final systeem in diverse categorieën. Dat wil zeggen dat er eerst heats worden gereden. Aan de hand van de uitslag van deze heats wordt de halve finale ingedeeld. De snelste deelnemers van de halve finale rijden tegen elkaar in de A-finale. De overige deelnemers rijden in de B, C of D finale. 
Aan het einde van de avond zal er nog een relay gereden worden als oefening voor de relaywedstrijd deze zomer.