Wedstrijdabonnement: rechten en plichten

In Baankrabbels nr. 2 van dit seizoen heb ik namens het bestuur de wedstrijdrijders opgeroepen hun taak als (hulp-)jurylid uit te voeren op de dagen dat zij zich daarvoor hebben ingeschreven of door de wedstrijdcommissie zijn ingeroosterd. En als je alsnog verhinderd bent, dien je zelf voor vervanging te zorgen.

Iedere wedstrijdrijder dient twee keer per seizoen deze taak te vervullen. Zonder (hulp-)juryleden kunnen er geen wedstrijden worden georganiseerd. Zo simpel is het. Je hebt met je licentie het recht om wedstrijden te rijden maar ook de plicht twee keer per seizoen te helpen.

Ondanks de oproep in de Baankrabbels ontbraken er bij de wedstrijden op 13 januari 2018 toch drie ingeroosterde IJCE-leden zonder vervanging te hebben geregeld en ook zonder enig bericht terwijl een vierde IJCE-lid na een half uur is vertrokken terwijl het “werk” nog niet af was.

Dit is zeer demotiverend voor eenieder die zich inzet om dergelijke wedstrijden te kunnen laten plaatsvinden. Het bestuur is teleurgesteld en verontrust over deze gang van zaken. Als dit zo doorgaat, dan laat zich gemakkelijk raden wat er gebeurt: de goedwillende vrijwilligers haken af! De eerste signalen in die richting hebben het bestuur al bereikt.

Het bestuur roept dan ook nogmaals en heel nadrukkelijk de wedstrijdrijders op hun verplichtingen als (hulp-)jurylid na te komen. Controleer nog eens wanneer je ingeroosterd bent en noteer het in je agenda! En regel vervanging als je alsnog bent verhinderd.

Op 3 en 4 februari a.s. zijn de clubkampioenschappen van IJCE. Ook dan zijn er dus wedstrijdrijders ingeroosterd om te helpen. Alle deelnemers rekenen op jullie!