Nieuws

Maandag 26 november was er weer gelegenheid om de fijne kneepjes van het slijpen van je schaatsen te leren. De instructie wordt jaarlijks verzorgd door Jan Bakermans. Jan is binnen onze club een ware expert op het gebied van schaatsonderhoud en het slijpen van schaatsen. Hij heeft onder andere het onderhoud van een aantal bekende schaatsers verzorgd. Jan weet zijn kennis als voormalig docent ook nog eens op aanschouwelijke wijze over te brengen.

Afgelopen zondag 18 november hebben 13 IJCE-leden meegedaan aan de interregionale shorttrackwedstrijd BENELUX-CUP. Iedereen kwam 3 keer aan de start. Imke van der Steen schreef er een uitgebreid verslag over.

Skate Challenge SPI goes digital!

Dit jaar gaan we bij de Skate Challenge SPI ritten voor de senioren voor het eerst met transponders rijden en hebben dus geen tellers meer nodig. Omdat het een proef betreft laten we bij de junioren nog even alles bij het oude. Daar werken we gewoon nog met tellers. Het rijden met transponders in plaats van tellers zorgt voor een aantal veranderingen. De belangrijkste zijn: 

Bij de verkiezing 'clubhelden van de amateursport' wordt in iedere gemeente van Nederland gezocht naar de leukste, beste, trouwste en meest bijzondere vrijwilligers die zich actief inzetten voor hun sportvereniging. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Wat het bestuur betreft verdient Jacobine Piepers de titel clubheld dubbel en dwars! Dus stem op haar. Daarmee kan je zelf een reisje naar Liverpool winnen en de club maakt kans op 10.000 euro.

Op 24 en 25 november 2018 organiseren wij voor de 42ste maal in het IJssportcentrum Eindhoven de allround wedstrijd om de EINDHOVEN TROFEE. Een schaatsklassieker voor heren allrounders. De Eindhoven Trofee is o.a.de landelijke selectie wedstrijd voor het NK Allround. Zie voor meer informatie https://www.eindhoventrofee.nl

Vrijdag 16 november organiseert IJCE samen met het IJssportcentrum voor de  48e keer  het Basisschool Schaatsfestijn (BSF). De organisatie draait al vanaf de zomer op volle toeren om er één groot feest  van te maken. De BSF is een schaatshappening voor alle basisschoolkinderen uit Eindhoven en omgeving. Hier doen elk jaar 1200 tot 1300 kinderen aan mee. We zoeken nog meer vrijwilligers om ons te helpen...

De Skate Challenge (SPI) Commissie is voorbereidingen aan het treffen om dit jaar voor het eerst met transponders te gaan rijden. Een definitief besluit hierover wordt in samenspraak met het bestuur de komende weken genomen. 

Met transponders gaan rijden is een behoorlijk ingrijpende verandering maar we willen met de tijd mee gaan en gebruik maken van de mogelijkheden die de techniek biedt. De komende weken worden de laatste zaken uitgezocht en samen met het bestuur een go/no go besluit genomen. De belangrijkste veranderingen zijn: 

Elk lid van IJCE heeft vanaf vandaag een eigen account op de IJCE site. Je kunt nu inloggen op de site voor extra gebruiksmogelijkheden:

De marathon in Geleen start vrijdag 16 november vanwege de verwachte drukke avondspits niet om 20.00 maar om 20.30.

Voor meer informatie zie de GTC Marathon Nieuwsflits 2