Verslag Beneluxcup Eindhoven van 18 november

Afgelopen zondag 18 november hebben 13 IJCE-leden meegedaan aan de interregionale shorttrackwedstrijd BENELUX-CUP. Iedereen kwam 3 keer aan de start.

De jongste pupillen reden een 222 meter, dat zijn twee rondjes. Allemaal gespannen koppies stonden aan de start, want het was voor de meesten de eerste wedstrijd! Het was een leuke race waarbij ze regelmatig tegen elkaar moesten strijden. Onderling zijn ze dan ook erg aan elkaar gewaagd.

In de D-finale streden Florian (5), Simen (1) en Carlijn (3) tegen elkaar.
In de C-finale streden Matthijs (2), Marinus (1), Niels (4) en Lucas (5) tegen elkaar.

Elise was een divisie hoger ingedeeld en mocht steeds een 500 meter rijden, dat is 4,5 rondje! Ze streed tegen shorttrackers uit Luxemburg, België en Nederland. De starter gaf de startcommando’s dan ook in het Engels! Helaas kon ze in het begin de aansluiting nog niet vinden waardoor ze achter de anderen aan reed. Elke wedstrijd ging Elise weer een stukje sneller en bij de laatste race kon ze wel echt mee strijden en werd ze derde van de D-finale.

De senioren reden ook de 500 meter. Zij waren in de C-divisie ingedeeld en moesten bij de eerste 2 komen om in de 1e groep te komen bij de halve finales. Hierdoor gingen ze er vol in, maar een 500 meter is best pittig om vol te houden. Je moet namelijk elke bocht dicht houden, steeds blijven versnellen en iedereen in de gaten houden! Toen Ruben Senna inhaalde ging het helaas mis. Senna viel en nam Ruben daarbij mee waardoor hij als 3e over de streep kwam. Stef en Casper reden met elkaar, maar bleven hierdoor net achter de voorste twee. Marijn streed in zijn heat ook om bij de eerste twee te komen en dat is hem gelukt!

Tijdens de halve finale wilde iedereen het beter doen dan bij de heats. Het was dus meer een innerlijke strijd dan dat er tegen de anderen gereden werd. Meer aanvallen, overeind blijven staan, inhalen en niet achteraan blijven wachten et cetera.  

In de B, C en D-finale werd onderling uitgevochten wie op welke plek zou eindigen.

Marijn werd 2e in de B-finale. In de C-finale werd Casper 2e en ging Ruben onderuit en werd 3e. In de D-finale werd Stef 2e.

Willem reed in de A-divisie. Nu hij meer training geeft dan training krijgt, komt hij wat te kort in conditie en vermogen om te blijven versnellen. Helaas merkt hij als trainer dat zijn pupillen hem nu voorbij gaan rijden. Om dat te voorkomen zal er de komende tijd bij de trainingen op conditie en versnelling getraind worden zodat Willem bij de volgende wedstrijd weer van zijn pupillen kan winnen ?. Willem werd in de D-finale 4e. De complete uitslag vind je hier.

We hebben erg genoten van deze wedstrijd. De interregionale BENELUX-CUP wordt nog verreden op onderstaande data. We hopen ook dan met een grote groep aanwezig te kunnen zijn. En natuurlijk zijn jullie allemaal welkom om ons aan te moedigen!

Zondag 16 december in Kockelscheuer Luxemburg

Zondag 27 januari in Tilburg

Zaterdag 9 maart in Liedekerke België