Nieuwe rolverdeling bestuur en commissies

Met ingang van het nieuwe verenigingsjaar is de rolverdeling in het bestuur gewijzigd en is er een nieuwe commissie ACCU en een vernieuwde Technische Commissie. Wat is er allemaal veranderd?

Om te beginnen het bestuur. Tijdens de ledenvergadering in mei is besloten tot enkele wijzigingen in het bestuur van IJCE. Om te beginnen heeft Paula van der Kaay te kennen gegeven haar bestuurlijke werkzaamheden te beëindigen. Wegens haar vele verdiensten ìn, maar nog meer buiten het bestuur is Paula onder luid applaus benoemd tot erelid. Paula is dan weliswaar geen bestuurslid meer, maar we zullen Paula op of rond de baan gelukkig nog heel vaak ontmoeten. Ook bij het skeeleren is Paula deze zomer wekelijks aanwezig. Het bestuur stelt het erg op prijs dat Paula her en der nog werk voor de vereniging wil blijven doen.

Met het vertrek van Paula kwam de post “activiteiten” vacant. Marianne Vincken, tot nu toe belast met de post “public relations” gaat de post “activiteiten” overnemen. Marianne blijft vice-voorzitter. De vrijgevallen post “public relations” wordt vanaf nu ingevuld door Ard Kuijpers. Ard vervulde de post “technisch en jeugdbeleid”. Met deze verschuivingen is uiteindelijk de post “technisch en jeugdbeleid” niet ingevuld kunnen worden. We hadden dat uiteraard graag anders gezien.

In de commissies is er ook wat veranderd. De taken van een paar commissies zijn in de loop der tijd wat veranderd en het was tijd om de namen daarop aan te passen. Er is nu een commissie ACCU (Algemene Commissie voor Coördinatie en Uitvoering) die zorgt voor de praktische afstemming tussen vrijwilligers in de verschillende geledingen en activiteiten in onze club. Voorheen had deze commissie de naam "Technische Commissie", maar die vlag dekte de lading al lang niet meer, vandaar de naamswijziging.

En wat gebeurt er nu rondom technisch beleid? Dit wordt vormgegeven door de nieuwe Technische Commissie (voorheen Kern-TC). Deze groep stelt zich tot taak om inhoudelijke sporttechnische kennis te vergaren en over te brengen op de trainers van IJCE. Vooralsnog zit in dit team geen directe vertegenwoordiger van het bestuur omdat de post “technische zaken en jeugdbeleid” vacant is. Wel is het nodig dat er binnen het bestuur een eenduidig aanspreekpunt is voor de nieuwe Technische Commissie. Hierover moeten we als bestuur nog een besluit nemen.