Jan Groot-bokaal voor Rieky Bakermans en Jacobine Piepers

Op 18 maart 2019 vond in het Gildehuis aan de Boutenslaan in Eindhoven de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats. Zoals gebruikelijk werd op deze avond ook de Jan Groot-bokaal voor de IJCE-vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Deze keer waren Rieky Bakermans en Jacobine Piepers samen de gelukkige winnaressen van deze bokaal die werd uitgereikt door erelid Jan Harmsen.

Rieky en Jacobine zetten zich al meerdere jaren in voor de opvang en indeling bij trainingsgroepen van nieuwe leden (Rieky) en de coördinatie van de opvang van nieuwe jeugdleden op het Kleine Baantje (Jacobine). Zij hebben daar beiden een succesvolle aanpak voor ontwikkeld met als gevolg dat proeflessers lid worden, ouders van nieuwe jeugdleden ook gaan schaatsen en kennismakingsleden lid blijven. Dat heeft er fors aan bijgedragen dat aan de terugloop van het ledental bij IJCE (die al enkele jaren gaande was) een halt is toegeroepen. Voor het eerste sinds lange tijd is het aantal leden bij IJCE het afgelopen jaar weer toegenomen terwijl er geen natuurijs van betekenis is geweest afgelopen winter. Het bestuur bedankt ook hier alle vrijwilligers van IJCE voor hun inzet in het afgelopen seizoen en feliciteert Rieky en Jacobine (nogmaals) van harte met het winnen van deze welverdiende bokaal!

Een uitgebreider verslag over de vrijwilligersavond, en met name over de voordracht van Toine Doreleijers over de Weissensee, staat in de Baankrabbels die binnenkort verschijnt.