Fietstraining op de baan na de zomervakantie

Donderdag 15 augustus pakken we de draad van de fietstraining op de baan (“OpNoord” in Woensel) weer op. “We” dat is een achttal schaatsers van alle leeftijden die op een speelse manier interval-trainingen doen. Een uitstekende voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen, maar ook een zinvolle aanvulling op het toerfietsen. De trainingen onder leiding van Eelco en Willem zijn gevarieerd, intensief en gezellig. De vele wedstrijdvormen van het baanwielrennen komen aan bod (zoals teamsprint, koppelkoers, relay) en we leren te slalommen en in (dubbele) waaiers te rijden.

Het is alleen zo jammer dat er dit jaar minder schaatsers meedoen dan vorig jaar. Wellicht geldt hier ook het gezegde “onbekend maakt onbemind”. Ik woon zelf al 35 jaar in de buurt van de wielerbaan en keek altijd een beetje meewarig vanuit het voetbalveld, het hockeyveld en de tennisbaan naar die saaie rondjesrijders. Geef mij maar een mooi tochtje door Brabant, Limburg of nog verder (en hoger). Veilig intervallen op de weg blijft echter lastig. Daarom heb ik me vorig jaar toch aangemeld. Eerlijk gezegd: keihard in de bocht rijden was even wennen, maar ik had niet gedacht dat het zo leuk kon zijn. Een uur lang tot je eigen gaatje gaan en na afloop tevreden naar huis fietsen.

Na de zomerstop volgen nog 7 trainingen op donderdagavond 18:30 (26 september is de laatste keer). Het zou leuk zijn als jullie ook mee komen doen. Al is het maar om te kijken of het iets voor je is. Een proefles is gratis en tot aan het schaatsseizoen meedoen kan voor half geld. De training is voor elk niveau, hoog of laag, oud of jong. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je het niet bij kan houden.