Basisschool Schaatsfestijn - vrijwilligers

Vrijdag 16 november organiseert IJCE samen met het IJssportcentrum voor de  48e keer  het Basisschool Schaatsfestijn (BSF). De organisatie draait al vanaf de zomer op volle toeren om er één groot feest  van te maken.
De BSF is een schaatshappening voor alle basisschoolkinderen uit Eindhoven en omgeving. Hier doen elk jaar 1200 tot 1300 kinderen aan mee. Deze stoere schaatsertjes nemen allemaal hun supporterende ouders, grootouders en andere familieleden mee naar de ijsbaan. De ijshal is dan gevuld met 2500 tot 3000 bezoekers. Na afloop kunnen alle deelnemende kinderen een mooie medaille in hun prijzenkast hangen.
De allerkleinsten beginnen om 18.00 uur en schaatsen 20 minuten. De andere kids starten om 19.00 uur en schaatsen 40 minuten. Het is geen wedstrijd, het gaat niet om snelheid, het gaat enkel om het plezier op het ijs en dat is ieder jaar te zien aan de spontane lach van oor tot oor op hun snoetjes.
Van het startschot met een bijzonder iemand, maken wij een mooi moment om alle kinderen veel succes toe te wensen.
Vooraf van 17.00 tot 17.30 uur geven de IJCE langebaanschaatsers een demonstratie en in de pauze van de 2 ritten laten de IJCE  Kids van de 400 meter baan aan het publiek zien wat ze kunnen. 
Met deze demonstraties en de beide schaatsritten hopen wij nieuwe leden te werven. 
Meer info vind je op http://www.ijce.nl/inhoud/basisschool-schaatsfestijn .

Vrijwilligers
Om alles in goede banen te leiden langs de ijsbaan en de kinderen te helpen op het ijs, heeft de organisatie nog vrijwilligers nodig. Als je ons wilt helpen en jezelf nog niet hebt aangemeld, stuur dan een mailtje naar peterhenning@upcmail.nl

Namens de organisatie,
Peter Henning