6e Jeugd Zomerkamp IJCE 2019 - Verslag

Na een grondige voorbereiding gingen op vrijdagmiddag 24 mei in de namiddag 20 kinderen variërend van 7 tot 16 jaar met hun ouders/verzorgers de tentjes opzetten voor het 6e IJCE-zomerkamp. De vaste begeleiders Jacobine, Marte, Bert, Annemarie, Irma, Elleke en Paula hadden de basis-tent al opgezet en ingericht en zodoende tijd om de kinderen met een leeftijd van 7 tot 16 jaar te verwelkomen. Met een aantal overjarige T-shirts die werden versiert met de naam werd de herkenbaarheid voor vooral de nieuwe deelnemers wat makkelijker gemaakt. Nadat de ouders uitgezwaaid waren begonnen we met ons uitgebreide programma (zie onder). Intussen werd de catering verzorgd door Annemarie en Irma.

Marte: "In tegenstelling tot Annemarie en Irma die al jarenlang ervaring hebben, was dit voor mij het eerste kamp als begeleider. Zelf deed ik al jaren mee met het zomerkamp als deelnemer, maar dit jaar ging ik dan toch voor het eerst als 'volwassene' mee. Ik heb erg van het kamp genoten. Ik kreeg de taak om het kennismakingsspel voor te bereiden en om de kinderen al vroeg in de koude ochtend wakker te maken (voor de ouders heb ik nog wel handige tips). Het kamp begeleiden was voor mij een nieuwe ervaring die ook nog eens goed van pas komt bij mijn trainersopleiding. Al met al was het een zeer geslaagd kamp en verheug ik me nu al op volgend jaar!"

Vanwege de privacy AVG regels kunnen we de gemaakte foto’s niet allemaal plaatsen maar geïnteresseerde ouders kunnen dat even aangeven op mailadres zomerkamp@ijce.nl.

Het zomerkamp werd buiten de eigen bijdrage van de kinderen gesponsord door www.broodjes-brengen.nl en www.rono.nl.

We hadden de weergoden met ons al was het in de vroege ochtend nog wel wat fris. Ook dankzij de bijdrage van Daisy Goedhart, Cyril Holtkamp, Jeroen van Hout, Gea Bogerd en alle andere vrijwilligers werd het weer een onvergetelijk weekend.

De organisatie 

Het programma

Vrijdagmiddag

Zaterdag

Zondag

 

 

 

Alle spullen verzamelen

Opstaan met Marte’s wekmuziek

Opstaan met Marte’s muziek

Tenten opbouwen

Ontbijt in de eettent

Ontbijt in de eettent

Ouders uitzwaaien

Skeelers + bescherming aandoen

Klaarmaken voor de fietstocht

Kennismakingsspel

Skeelerclinic (Daisy)

Ochtendgymnastiek (Gea)

Chillen en warme snack

Vervroegd ontbijt

MTB (Jeroen)+fietsevenement

Levend stratego

Wandelen naar Neoliet

Na afloop fietsen opbergen

Pyama aan,tandenpoetsen

Klimmen bij Neoliet

Lunch met frietjes

Slaapzak bedtijd

Terugwandelen

Speurtocht

 

Late lunch

Afsluiting zomerkamp

 

Vrije tijd

Opruimen (en moe naar huis)

 

Prachtig Spel door Cyril

 

 

Avondeten (Spagetti)

 

 

Voorbereiden Bonte Avond

 

 

Bonte Avond (kinderen)

 

 

Chillen bij het kampvuur

 

 

Pyama aan, tandenpoetsen

 

 

Slaapzak bedtijd