Shorttrack

Herfst- en winter-shorttrack 2018-2019

Na de welverdiende zomervakantie gaan we door met shorttracken. Hieronder staat alle informatie die nodig is, mochten er toch nog vragen zijn, mail dan naar shorttrack@ijce.nl.

Benodigdheden

Om fijn mee te kunnen doen met de shorttracktrainingen zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Om lekker te kunnen trainen dien je sport of schaatskleding te dragen met lange mouwen en lange pijpen. Dus geen blote enkels, korte broeken of T-shirts. Wij vinden het belangrijk dat er veilig getraind kan worden. Daarom zijn er een aantal beschermende materialen verplicht en een aantal zijn zeer sterk aanbevolen. Iedereen dient een helm te dragen en (snijvaste) handschoenen. Geadviseerd wordt om snijvaste onderkleding, nekbescherming, kniebeschermers en scheenbeschermers te dragen.

Dan het belangrijkste, de shorttrackschaatsen: bij IJCE zijn er shorttrackschaatsen te huur. Eigen shorttrackschaatsen zitten natuurlijk veel lekkerder en kun je aanpassen aan je voet. In dit bestand over de huurschaatsen staat alle informatie, maar ook de adressen waar je goed geholpen wordt bij het passen van nieuwe schaatsen. Om fijn te kunnen trainen is het belangrijk dat de schaatsen goed passen, maar ook dat ze gerond (meestal ronding 11) en geslepen zijn. Bij de huurschaatsen wordt dit tweemaal per jaar gedaan. Zorg ervoor dat eigen schaatsen ook regelmatig gecontroleerd en geslepen worden.

Trainingstijden

Er wordt zowel in de herfst als in de winter op vrijdagavond getraind. Het eerste uur is voor de jeugd en beginners. Zij kunnen al wel schaatsen, maar hebben nog nooit geshorttrackt of shorttracken de 500 m nog niet onder de 50 sec. Zij krijgen training van Imke van der Steen en Willem Fabel. Van hen wordt verwacht dat zij ruim op tijd aanwezig zijn om de kussens op het ijs te plaatsen. De gevorderden krijgen training van Peter Traanman. Van hen wordt verwacht dat zij na afloop van de training de kussens weer opruimen.

Herfstshorttrack

Beginners/jeugd:
18.45 uur: kussens plaatsen
19.00 – 19.50 uur trainen

Gevorderden:
20.00 – 20.50 uur: trainen
20.50 uur: kussens van de baan halen.

Wintershorttrack

Beginners/jeugd:
19.15 uur: kussens plaatsen
19.30 – 20.20 uur: trainen

Gevorderden:
20.30 – 21.20 uur: trainen
21.20 uur: kussens van de baan halen.

Inschrijven

Vanaf 22 juni kan iedereen zich inschrijven voor herfst- en winter-shorttrack.
Inschrijven shorttrack-training

Als je al lid bent van IJCE, dan heb je je IJCE-nummer nodig, dit staat op je pasje van afgelopen jaar of in de mail met bevestiging van aanmelding. Ben je nog geen lid van IJCE dan moet je ook je telefoonnummer invullen. Geef aan of je huurschaatsen wenst, en in welke trainingsperiode je wilt deelnemen: alleen de herfsttrainingen, alleen de wintertrainingen of allebei.

Kosten

Voor een overzicht van de kosten raadpleeg de contributiepagina.