SPI Skate Challenge 2018 - verslag

Het zit er weer op. Een kleine 170 leden hebben gestreden op prachtig ijs om gedurende een half uur (op zaterdag) of een heel uur (op beide maandagen) zoveel mogelijk ronden te rijden.
 
Eindelijk weer eens een jaar waar op alle SPI-dagen onder ideale condities gereden kon worden.Voor de thuisblijvers: jullie hebben echt wat gemist en voor de rijders: petje af, zo is er gestreden om de persoonlijke records te verbeteren.

De zaterdag reden 57 jeugdleden, variërend in leeftijd van 6 tot en met 16 jaar. Sommigen als een echte Sven of Ireen met de handen op de rug; anderen zwaaiend en zwierend en loerend naar de rand van de baan of pap of mam wel alles zag. Van alle deelnemers op zaterdag heeft 84% de norm gehaald waarvoor ze ingeschreven hadden. Mooie foto's van de junioren zijn te bekijken in fotoalbum 1 en fotoalbum 2

Maandag 19 februari was het de beurt aan deelnemers die ingeschreven hadden om ten hoogste 79 ronden te willen rijden. 58 Leden aan de start en na een uur had 95 % de norm gehaald en konden met een voldaan gevoel het certificaat in ontvangst nemen. Bekijk de foto's van deze avond in dit foto album.

Bij een temperatuur van ruim onder nul werd op maandag 26 februari de laatste van drie SPI-ritten gehouden. 53 leden, waaronder een aantal junioren die een half uur aan de krappe kant vonden en die de ouderen die avond wel eens een lesje wilden leren; ... en dat gebeurde.  Maud (93 ronden), Niek, Thom, Meinte (92 ronden) en Marie-Jeanne (91 ronden) haalden menig senior diverse keren in. Koploper  Hugo deed er nog een schepje bovenop en reed 95 ronden. Leeftijden van deze kanjers variëren van 14 tot 17 jaar. Oudste deelnemer was 75 jaar en reed 76 ronden, wat meer dan genoeg was voor de norm voor goud in zijn leeftijdsklasse.

Een avond met veel gelijkwaardige rijders, op een gegeven moment reden er slechts 3 groepen. In de wandelgangen hoorde je de roep om oud SPI-jurylid  Ad Moons, die sterk voorstander was om tussen de groepen een flinke afstand te houden en er zelfs niet voor terugdeinsde om rijders om die reden te diskwalificeren. Maar ja, tijden veranderen zullen we maar zeggen.

Nog even wat cijfers:

  • 90% van alle deelnemers hebben de norm gehaald
  • Totaal werden 9.872 ronden gereden wat overeenkomt met ongeveer 3603 km.
  • De leeftijdsgroep van 6 tot 20 jaar was het best vertegenwoordigd met ruim 41 % de groep tussen 20 en 40 was beduidend minder, namelijk 3,8 % en de leeftijdsgroep van 50 tot 70 met bijna 37 %.
  • Tot slot was een kleine 30 % van alle leden aanwezig tijdens de SPI.

En nu op naar de laatste trainingen en de diverse trofeeën op de laatste zondag en dan weer trainen om het record van 102 ronden door Roij Polmans in 2004 te verbeteren.

Uitslagen van het SPI en de bijgewerkte adelaarskalender zijn hier te vinden.

De fotoalbums kun je hier vinden:

Namens de SPI Commissie,

Egbert, Wim, Hans, Joost en Rieks.