Inschrijving fietstraining is open

De inschrijvingen voor de fietstraining is sinds een week open en de inschrijvingen lopen binnen. De mountainbike trainingsgroep op woensdag is al bijna vol, dus wil je daar bij zijn, dan moet je snel zijn. De racefietsgroep op donderdag heeft nog meer ruimte. Dus schrijf je liefst vandaag nog in!

ik schrijf me in

We  hebben ondertussen ook een paar vragen gekregen over met name de racefietstraining. Hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden:

Is de training geschikt voor mij? Ik ben een beginnende/gevorderde fietser?

Het niveau/snelheid waarop de rijdt maakt niets uit. We rijden op de wielerbaan dus verschillen zijn geen probleem.

Wie is de trainer?

De training wordt gegeven door Willem Fabel. Met zijn passie voor schaatsen/skaten/shorttrack en alles wat daarmee te maken heeft is hij de juiste persoon om deze nieuwe trainingsgroep vorm te geven.

Wat voor soort training is het?

Op de wielerbaan werken we veel met intervaltraining. Je krijgt er een hele goede (hart-long)conditie van en je benen worden sterk zodat je de bewegingen van het schaatsen ook beter kan uitvoeren. Verder werken we veel aan behendigheid op de fiets. Daardoor kun je straks ook op de weg beter uit de voeten.

Waarom trainen we op de baan en niet op de weg?

Op de weg moet je rekening houden met het verkeer. Op de baan kun je je concentreren op je training. Verder kan de trainer meer persoonlijke aandacht geven op de baan dan op weg. De trainer ziet je namelijk elke ronde voorbij komen.

Kan ik een keertje op proef meetrainen?

Een keertje op proef meetrainen kan. Geef je gewoon op via het aanmeldingsformulier en kom de eerste keer gewoon meetrainen. Als je dan besluit dat het niets voor je is, stuur dan een mail naar fietstraining@ijce.nl en we annuleren je inschrijving. De trainingsbijdrage wordt pas afgeschreven als we een stabiele groep hebben, dus pas na de eerste paar trainingen.


Mocht je nog andere vragen hebben en je vind het antwoord niet op deze pagina of bij de algemene informatie, aarzel dan niet ze te stellen via fietstraining@ijce.nl.

Hopelijk tot ziens op de fiets!